2018-12-10 01:58


Vicepremier: România vrea să intre în Schengen şi să participe la lupta împotriva terorismului

 |  12:30
Vicepremier: România vrea să intre în Schengen şi să participe la lupta împotriva terorismului

Vicepremierul român Costin Borc a declarat că România vrea în continuare să intre în Schengen şi să participe la lupta împotriva ameninţării teroriste şi la înfiinţarea corpului poliţiei de frontieră. Acesta a mai afirmat, într-un interviu pentru publicaţia franceză Les Echos, că în cazul în care europenii ar accepta aderarea României la spaţiul Schengen ar transmite Europei mesajul că zona de liberă circulaţie "este în viaţă şi are un viitor".

Chestionat dacă faptul că nu face parte din Schengen nu este un avantaj pentru România, ţara fiind astfel ferită de valul de imigranţi, vicepremierul a spus: "Da şi nu. Nici Serbia, Macedonia şi Bulgaria nu sunt în Schengen şi, cu toate acestea, ele nu au fost scutite de fluxul de migranţi".

"Noi vrem în continuare să intrăm în Schengen. Noi dorim să participăm la lupta împotriva ameninţării teroriste şi la înfiinţarea corpului poliţiei de frontieră. Noi avem una dintre frontierele cele mai lungi din Europa, cu Dunărea la sud, Republica Moldova şi Ucraina la est. Dacă europenii acordă României dreptul de a adera la Schengen, acest lucru ar transmite Europei mesajul că zona Schengen este în viaţă şi are un viitor", a completat Costin Borc.

Acesta a mai spus că „noi propunem integrarea în etape, începând cu frontierele aeroportuare, ceea ce ar facilita afacerile”.

„Toate condiţiile sunt îndeplinite la nivel tehnic, astăzi este vorba doar despre adoptarea unei decizii politice, ceea ce ar fi o recunoaştere a eforturilor pe care le-am făcut. La zece ani după aderarea lor la Uniunea Europeană, românii rămân convinşi că aceasta le oferă un viitor mai bun", a completat ministrul Costin Borc. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26

TAGURI: vicepremier, romania, intra, schengen, participa, lupta, impotriva, terorism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
26 Ian 2016

POATE IMPOTRIVA UNOR TERORISTI CA TINE URECHILA
Random imageUltimele stiri


loading...