2018-09-24 12:48


Vicepremier ungar : Relațiile ungaro-române s-au deteriorat

 |  07:33
Vicepremier ungar : Relațiile ungaro-române s-au deteriorat

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a declarat că relațiile ungaro-române s-au deteriorat în 2015, el lăudând politica Budapestei față de maghiarii de peste hotare, notează, vineri, agenția MTI, citată de Agerpres.

Zsolt Semjen a mai spus că toate programele aferente lansate de guvernul ungar în ultimii cinci ani au fost realizate "fără obstacole".

„În timp ce Slovacia și România sunt membri ai Uniunii Europene și comunitățile lor etnice maghiare au acces de asemenea la resursele UE, guvernul ungar a continuat să concentreze asistența sa financiară spre maghiarii din Serbia și Ucraina în 2015”, a afirmat vicepremierul ungar.

Zsolt Semjen a subliniat faptul că Guvernul a lansat un program de dezvoltare economică fără precedent de 50 miliarde de forinți (160 milioane euro) în Voivodina, nordul Serbiei.

Vicepremierul ungar a ţinut să precizeze că relațiile economice Slovacia-Ungaria au înflorit în 2015.

Zsolt Semjen a mai declarat că relațiile interstatale ungaro-române s-au deteriorat, precum și legăturile guvernului român cu comunitatea etnică maghiară din România. vicepremierul ungar a susţinut că guvernul Victor Ponta "a distrus deliberat" ceea ce a fost construit în timpul guvernelor precedente. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-02

TAGURI: vicepremier, ungar, relatie, ungaro, romana, deterioreaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RUSINE
02 Ian 2016

...are dreptate, dar nu numai viktoras este de vina. Arestarile de vitrina, pare sa fie o inscenare unora care vor blocarea doleantei de autonomie a secuimii. Se merge pe principiul, taiem varfurile, iar restul se linisteste. Nu asa domnilor. doamnelor se interpreteaza o democratie. Asta se numeste democratie damboviteana, sau mai bine zis o incercare de intimidare celor care lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...