2019-01-17 19:22


Vicepreședinta USR, criticată dur pe Facebook. Clotilde Armand susține referendumul care ar interzice căsătoriile gay

 |  21:01
Vicepreședinta USR, criticată dur pe Facebook. Clotilde Armand susține referendumul care ar interzice căsătoriile gay

O postare a vicepreședintei Uniunii Salvați România, Clotilde Armand, a stârnit un val de comentarii deoarece aceasta susține ca oportună organizarea referendumul privind modificarea Constituției pentru introducerea definiției familiei ca uniunea prin căsătorie dintre un bărbat și o femeie.

„Opinia mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranității sale prin ambele modalități prevazute în Constituție. Un exemplu celebru este inițiativa recentă de modificare a Constituției de către un grup de 2,7 milioane de cetățeni. Este necesar ca această inițiativă, declarată recent constituțională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influențarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei inițiative ar fi o atingere a principiului suveranității poporului român stipulat în articolul 2 din Constituția României și un pas înapoi în maturizarea democrației în România”, a scris Armand pe Facebook.

Deja după doar trei-patru comentarii nefavorabile, ea a ținut să precizeze că este opinia sa personală, nu a partidului, iar ea nu candidează la alegerile parlamentare. Dar nici această „precizare” nu i-a potolit pe cei ce au criticat-o, toți susținători ai drepturilor homosexualilor, după cum rezultă din ce au scris. „Ați dat cu bâta în baltă”, „tocmai ați îngropat partidul”, sunt numai câteva din acuzele primite de Clotilde Armand. Altul spune că „opinia” ei arată

„indiferență totală față de drepturile cetățenești și sprijinirea indirecta a obscurantismului și a gloatei homofobe”. „Observ cu dezamăgire că nici măcar nu vă încumetați să pronunțați cuvântul „gay” sau „lesbiană”: oamenii ca mine sunt invizibili pt. dvs. Drepturile mele trebuie supuse deciziilor altora și prejudecăților lor. Absența implicării în subiecte civice și invocarea autorității ‘poporului’ în materie de drepturi, nu vă face ‘imparțială’, ci profund amorală. Și vă aliniază cu Rusia și statele africane și islamice”, scrie un anume Andre Vornic.

Temele USR

„Opinia mea este că USR se poziționează pe temele care au stârnit indignarea românilor: corupția, proasta administrație, ne-transparența, risipirea banului public, manipularea alegerilor. De fapt, USR s-a născut din exasperarea comună a unui grup foarte divers de cetățeni față de administrația hoțească a partidelor PSD-PNL-UDMR și sateliții lor. Ne unesc temele de mai sus. Pe alte teme, fiecare dintre noi are în mod evident propriile opinii și păreri, dar atâta timp cât suntem împreuna în USR am căzut de acord să nu le promovam din postura de politician. Ar fi ne-etic să procedăm altfel, deoarece nu am fost votați și nu candidăm decât pe temele menționate mai sus.

Există desigur și alte subiecte de interes public majore decât cele care au generat formarea USR. Aș vrea ca pe teme ne-tehnice, care pot fi înțelese de către marea masa a alegătorilor, decizia să revină poporului român prin referendum și nu unor reprezentanți aleși pe cu totul alte platforme și teme electorale. Pentru aceste teme, noi încurajăm inițiativele legislative, inclusiv de modificare a Constituției, din partea poporului. Numai dacă sunt consultați și au un rol activ, cetățenii se vor implica cu adevărat în viața politică. Noi dorim o comunitate responsabilă, care își spune părerea. Numai cu această condiție democrația se va maturiza. Ne plângem că poporul este manipulabil, dar cum ar putea deveni mai matur politic dacă nu este lăsat să se exprime și nu este luat în serios?

Din 1990 până astăzi, nicio inițiativă legislativă populară nu a devenit lege în România. În afară de referendumurile din 1991 și 2003 pentru adoptarea Constituției, au mai existat după căderea comunismului doar 4 referendumuri, toate la inițiativa reprezentanților aleși și toate eșuate. Politicienii din FSN și derivatele sale, adică grupul partidelor parlamentare actuale, au confiscat parțial suveranitatea poporului proclamată în Constituție:

„Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum” (Art. 2(1) din Constituția României).” a scris Clotilde Armand ca argumente pentru ce a susținut mai apoi, în postare, referitor la referendumul privind introducerea definiției familiei în Constituție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-08

TAGURI: vicepresedinta, usr, critic, facebook, clotilde armand, casatorii, gay, referendum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLEASCA PISATA
08 Noi 2016

O DOARE IN FLEANCA DE ROMANIA . DAR CIND FURA CU BECHTEL SI MAFIOTI LICURICI , CUM A RAMAS CU BANI . SA DUS LA SECTOR 1 , CU CIOLANE DE ROS . DE CE NU A MERS LA SECTOR 5 ? CE DRACU TINE TINICHELELE ALEA DE TABLA I LOBI PIZDI , SE LUNGESTE CLITORISUL ? BA MATA TEA FACUT CU MACIUCA LUI TACTU SAU CU CURU SINGURA ? SA INVETI FETELE TELE LESBI SAU BAIETI GHEI , INTRE EI , SA FACA COPII .
@ FLEASCA PISATA
09 Noi 2016

Vad ca postacii partidelor politice au ajuns si aici. Va e frica ca ramaneti fara job?
CROCODILUL FLAMAND
09 Noi 2016

IN ROMANIA EXISTA NOTUNEA SPECIALA DE "LA FAMIGLIA MAFIOTA" TOT DE ACOLO PLEACA SI CLUBURLE DE POPONARI...MAJORTATEA MAFIOTLOR SUNT HOMOSEXUALI SANTAJATI DE SECURITATE SI PLUS CURVELE MISA-LESBI SI PEDOFILII SATANISTI AI LUI BIVOLARU>>>A AVUT DREPTATE BVOLARU CA MULTI DIN JUSTITIE FAC PARTE DIN RETEAUA LUI DE PEDOFILIE....O GRAMADA DE FATUCI DE LA BIVOLARU SUNT IN JUSTITIE
ANONIM
09 Noi 2016

Considerati ca prin contestatiile facute de securisti si bolsevici dintre care unii de pe langa Liviu Dragnea ,candidatilor USR ,acestia au urmarit sa introduca tensiuni in USR asa cum procedau si aia condusi odinioara deTraian Basescu cu aia din PSD ?
Random imageUltimele stiri

loading...