2018-12-17 09:29


Victor Grigorescu: Sunt obiectul unei campanii de presă prin care se dorește discreditarea miniştrilor tehnocraţi

 |  13:49
Victor Grigorescu: Sunt obiectul unei campanii de presă prin care se dorește discreditarea miniştrilor tehnocraţi

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a precizat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că se consideră obiectul unei campanii de presă care face parte dintr-un plan de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați.

"Sunt obiectul unei campanii de presă care are un accent de-a dreptul vehement în câteva publicații. Atunci când am spus 'da' propunerii de a fi ministru am luat în calcul acest lucru ca pe o ipoteză deosebit de posibilă, dar nu atât de probabilă pe cât s-ar putea crede. Știu că la noi se trage întâi și abia apoi se întreabă cine e, însă un astfel de risc se asumă în funcție de conștiința fiecăruia, de cât de vulnerabil și de sensibil se știe fiecare, chiar dacă nu a mai trecut vreodată printr-o campanie de denigrare. Acum pot spune că nu e deloc ușor. Dar dacă ar fi să o iau de la capăt, pot spune că aș face la fel, pentru că astăzi mi se pare și mai important să respecți ceea ce crezi și ce faci chiar și atunci când ți se răstălmăcesc vorbele", a scris Victor Grigorescu.

Acesta a explicat că acel contract de cedare a drepturilor de folosință a site-ului a fost semnat cu un an și șapte luni înainte de a ajunge ministru.

"Cum pot eu înlătura suspiciunea unui ziarist care mă acuză că acest contract are legătură cu poziția mea de ministru? O astfel de acuzație ține pur și simplu de zona teoriei conspirației și îmi este imposibil să conving pe cineva de contrariu dacă alege să creadă așa ceva", a completat ministrul.

Victor Grigorescu a mai spus că site-ul respectiv nu era destinat publicului larg, ci era mai degrabă o aplicație software.

"Putem numi proiectul meu (monitoreu.com) site sau platformă online, pentru că el respectă definiția acestora. El este, însă, mai mult o aplicație software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacționa cu ea. Era un instrument de filtrare a informațiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante, în vederea unei mai bune înțelegeri a politicilor comerciale europene. Nu era pentru publicul larg și, în consecință, nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obișnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcționează astăzi ține de faptul că, din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiași an, când am decis să îl opresc", a susţinut mininistrul.

Victor Grigorescu a susţinut că această campanie face parte dintr-un plan mai larg de a discredita mai mulți miniștri tehnocrați.

"Dincolo de explicații și neplăceri, sunt convins pe deplin că întreaga campanie face parte din planul mai larg de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați. Nu a fost întâmplătoare bucuria lui Victor Ponta legată de campania împotriva mea și cea împotriva ministrului educației, Mircea Dumitru. Fără a merge pe un drum victimizant, pot să susțin în continuare că funcția de ministru este o funcție temporară în viața unui om și numai cine își închipuie că ea e un scop în sine poate să creadă că o campanie de denigrare contează atunci când ești decis să îți faci treaba până la capăt. Sunt mândru de onoarea pe care premierul Dacian Cioloș mi-a făcut-o atunci când m-a nominalizat. Am cunoscut în acest Guvern oameni remarcabili, unii dintre ei beneficiari ai unor campanii chiar mai mizere decât a mea. Rămân cu convingerea că misiunea unui ministru e să își asume toate deciziile pentru perioada în care e în funcție, să își lase campania de imagine și dorințele personale pentru perioada post-ministerială și să fie onest față de concetățenii săi", a completat ministrul Victor Grigorescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: victor grigorescu, obiect, campanie, presa, discreditare, ministru, tehnocrat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...