2019-01-23 07:22


Victor Ponta: Am vorbit cu Klaus Iohannis despre intenţia de a interzice temporar exportul de masă lemnoasă

 |  07:43
Victor Ponta: Am vorbit cu Klaus Iohannis despre intenţia de a interzice temporar exportul de masă lemnoasă

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre intenția Guvernului de a interzice temporar exportul de masă lemnoasă neprelucrată printr-o OUG.

"Am vorbit cu președintele pe această temă, inclusiv de faptul că ne dorim să avem o discuție în CSAT (...) și l-am informat pe președinte chiar de aseară despre intenția de a adopta un asemenea act normativ. (...) Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște 'binevoitori', în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interese care sunt strict private", a afirmat premierul Victor Ponta în cadrul unei emisiuni la B1TV.

Premierul a mai spus că dialogul cu șeful statului a fost "foarte serios și foarte constructiv".

Victor Ponta a anunțat miercuri că Guvernul intenţionează să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.

Premierul a susţinut că Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din ședința de miercuri, însă reprezentanții Ministerului Justiției nu au reușit să găsească o soluție din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonanței.

"Am întârziat ședința de guvern deoarece am solicitat de aseară doamnei ministru Gavrilescu și, sigur, cu Departamentul pentru Relații Europene și cu Justiția să adoptăm o OUG prin care să interzicem pe un termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. Din păcate, înțeleg că Justiția încă nu ați găsit soluția. (...) La dumneavoastră s-a blocat. Vreau să vă rog până săptămâna viitoare să găsiți o soluție sau vă găsiți toți de la Justiție ceva de lucru. Înțeleg că trebuie să respectăm toate obligațiile noastre, dar toate obligațiile pe care le avem pe plan european nu sunt împotriva intereselor României. Și dumneavoastră trebuie să respectați interesele României. Până săptămâna viitoare, vreau să veniți cu soluția legislativă temporară până când avem o soluție pe termen lung. Dar cred că dacă vă puneți mintea la contribuție, treceți peste 'nu-ul' tradițional și găsiți o soluție", a afirmat premierul Victor Ponta în ședința Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: victor, ponta, vorbeste, klaus, iohannis, intentie, interzice, temporar, export, masa, lemnoasa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...