2018-12-10 05:16


Victor Ponta: Arestul preventiv a devenit o regulă. Ar trebui să fie o excepţie pentru infracţiuni comise cu violenţă

 |  08:40
Victor Ponta: Arestul preventiv a devenit o regulă. Ar trebui să fie o excepţie pentru infracţiuni comise cu violenţă

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar cea de arest preventiv ar trebui să fie o excepţie pentru infracţiuni comise cu violenţă. Ponta a ţinut să precizeze că arestul preventiv a devenit, în prezent, regula, ceea ce este o greşeală.

"Credeam când eram procuror - şi azi la fel cred - că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar starea de arest preventiv este o excepţie care trebuie aplicată când e vorba de infracţiuni cu violenţă: crimă, viol, tâlhărie. Aşa se întâmplă în toate ţările occidentale", a afirmat premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Prim-ministrul a mai spus că, în prezent, arestul preventiv a devenit regula, ceea ce este o greşeală.

Victor Ponta a explicat astfel şi motivul pentru care a lipsit din Parlament la voturile privind arestarea parlamentarilor şi a precizat că nu va participa nici în continuare la un astfel de vot.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: victor, ponta, arest, preventiv, devine, regula, trebuie, este, exceptie, infractiune, comite, violenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JENEL
03 Mai 2015

Prin ceea ce spui dovedeste ca NU ai pregatire de procoror si sa dai toti banii inapoi incasati ca procuror pt ca esti un ZERO barat.
PRICEPUTU I
03 Mai 2015

CONTEAZA GRADUL DE PERICOL SOCIAL si RISCUL de ascundere a adevarului a probelor???? si nu VIOLENTA ca ar folosi arme, copilotule, care faci parte din GROPARII FATALISTI ai Ro alaturi de raspopitul socru SARBU ILIE. "CORUPTIA - reprezinta acele fapte limitative reglementate de lege, precum luarea si darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta etc.; constituie activitatile ilicite desfasurate in scopul obtinerii de avantaje materiale sau morale, a unor pozitii sociale sau politice inalte. Coruptia cuprinde incalcarea normelor referitoare la indatoririle functionarului public, precum si neindeplinirea obligatiilor legale de catre agentii economici, avand un grad sporit de periculozitate sociala, cu profunde consecinte negative asupra intregului sistem social. Exista mai multe tipuri de corupti, si anume: coruptie profesionala, economica sau criminalitate economico-financiara sau de afaceri, si coruptia politica, ce include diferite activitati cum ar fi finantarea ilegala a campaniilor electorale, promovarea cu precadere in functii guvernamentale a unor persoane numai pe criterii politice". DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAA....................
Random imageUltimele stiri


loading...