2018-11-15 06:34


Victor Ponta îl propune pe Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor

 |  08:23
Victor Ponta îl propune pe Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va transmite la Cotroceni propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie ministru al Transporturilor.

"O să trimit la Cotroceni propunerea cu dl Silaghi de a fi ministru al Transporturilor, după care preşedintele, nu ştiu în ce termen, va trebui să se pronunţe", a precizat premierul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În opinia sa, decizia preşedintelui ţării, comunicată liderului liberalilor, Crin Antonescu, de a-l menţine interimar la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea privatizării CFR Marfă este "un joc politic a la Traian Băsescu, dar extrem de neserios".

"E un joc politic a la Traian Băsescu, dar extrem de neserios şi sunt îngrijorat, pentru că în ultimul timp văd o mulţime de manifestări extrem de neserioase şi vă accentuez extrem de neserioase. În primul rând, Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, cum este şi acum, de secretarul de stat dl Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp şi nici nu ar fi normal ca primul-ministru să se mute la Ministerul Transporturilor. Doi - CFR Marfă sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, mi le-am asumat şi când era dl Fenechiu, se aprobă prin hotărâri de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Trei - nu pot să stau decât maxim 45 de zile. Conform contractului, la 60 de zile după semnare trebuie plătiţi banii. Deci nu are nicio logică ideea asta că stau eu până se închide CFR Marfă. Este extrem de neserios", a explicat şeful Executivului.

El a subliniat că Ministerul Transporturilor este unul extrem de important.

"Dacă (preşedintele) îl va respinge pe dl Silaghi, conform deciziei Curţii Constituţionale trebuie să spună şi de ce", a evidenţiat primul-ministru.

Victor Ponta a reiterat că propunerea pentru Ministerul Transporturilor a aparţinut liberalilor, iar el a fost de acord cu ea. "O trimit la preşedinte, până atunci ne ocupăm mai departe de guvernare şi de problemele ţării", a mai spus Victor Ponta.

Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seară că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar la Ministerul Transporturilor pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă. "Decizia preşedintelui este (...) să lase să curgă interimatul dlui prim-ministru Ponta în fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile pentru a finaliza contractul de privatizare a CFR Marfă. Acesta este un lucru pe care mi l-a comunicat. Nu este niciun secret din asta şi că la sfârşitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am făcut-o, luând act că ne-o menţinem", a spus Antonescu, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21
Citeste si:
Relu Fenechiu, despre numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor
Victor Ponta despre Ovidiu Silaghi, înregistrarea cartelelor pre-plătite şi fondurile europene
Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Transporturi. Fenechiu se resimte: E cea mai grea perioadă din viaţa mea
UPDATE. Conducerea PNL a decis nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor
PNL: Nicio instanţă nu mai cercetează dosarul Silaghi

TAGURI: victor, ponta, silaghi, ministerul, transporturilor, propus, cotroceni, traian, basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...