2018-12-12 10:08


Victor Ponta: Lideri ai PNL s-au întâlnit cu reprezentanţi ai companiei Holzindustrie Schweighofer şi l-au dezinformat pe Klaus Iohannis

 |  10:00
Victor Ponta: Lideri ai PNL s-au întâlnit cu reprezentanţi ai companiei Holzindustrie Schweighofer şi l-au dezinformat pe Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat că lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, după care l-au dezinformat pe preşedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a susţinut că are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

Premierul nu a divulgat numele acelor liberali nici când a fost întrebat dacă este vorba de deputatul PNL Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului în 2005-2008 şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta din decembrie 2012 până la ieşirea PNL de la guvernare.

Fiindîn cadrul unei emisiuni la B1 TV dacă este vorba în acest caz de trafic de influenţă, premierul Victor Ponta a spus în primă fază "100%", după care a precizat că nu el este cel care poate face încadrări juridice.

În ceea ce priveşte scrisoarea primită din partea acestei companii, în care, conform presei, este solicitată scoaterea pragului de 30% din Codul Silvic şi este invocată posibilitatea acţionării în instanţă a statului român, premierul Victor Ponta a afirmat că ameninţări din partea firmelor a mai primit în mandatul de prim-ministru, dar nu l-au impresionat.

"Este anormal. Este un mijloc de presiune, dar nu e nici prima, nici ultima firmă care-l foloseşte", a răspuns Victor Ponta.

Premierul a mai spus că reprezentanţii companiei austriece i-au cerut o întrevedere, dar nu a acceptat.

La remarca moderatorilor că Preşedinţia a prezentat opinia Consiliului Concurenţei, din care rezultă că această instituţie a propus eliminarea pragului de 30% la comercializarea masei lemnoase, Victor Ponta a precizat: "Nu aţi văzut că oameni din conducerea Consiliului acum lucrează la Schweighofer?".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: victor, ponta, lider, pnl, intalneste, reprezentant, companie, holzindustrie, schweighofer, dezinformeaza, klaus, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
14 Mai 2015

Bolovane....ai auzit de numitul DUSA MIRCEA?ia mai intreaba cat a castigast el de pe urma jafurilor cu paduri...chiar impreuna cu Gerald Schweighoffer...mai ai si tupeu sa vorbesti,popandau Mossad scarbos
Random imageUltimele stiri


loading...