2018-12-11 20:10


Victor Ponta: Modificarea Codului Penal nu va împiedica procurorii să documenteze cazurile pe care le anchetează

 |  07:44
Victor Ponta: Modificarea Codului Penal nu va împiedica procurorii să documenteze cazurile pe care le anchetează

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că modificarea Codului de Procedură Penală nu va împiedica procurorii să documenteze cazurile pe care le au în anchetă. În opinia prim-ministrului, cătuşele trebuie puse doar celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor, deoarece nu se câştigă nimic dacă o femeie este încătuşată.

Fiind întrebat ce opinie are în legătură cu modificările Codului de Procedură Penală făcute în Senat, premierul a spus că nu este senator şi, deci, nu a participat la şedinţa Senatului, dar a precizat că votul exprimat, de 88 pentru şi 20 împotrivă, arată că modificările au fost acceptate de o largă majoritate.

"Dacă vrei să-ţi faci treaba serios (...) în condiţii de independenţă a justiţiei, lucrul este garantat şi nu îl poate schimba nimeni în niciun fel, şi în condiţii de folosire a temeiurilor legale, lucru pe care sunt convins că îl fac şi se va întâmpla", a precizat premierul în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Victor Ponta a mai afirmat că modificările aduse de Senat nu vor împiedica activitatea procurorilor.

"Poţi să faci fără niciun fel de problemă, să documentezi dosare penale, aşa am făcut eu şi cei care eram procurori înainte de intrarea în vigoare, în februarie parcă, 2014, a noilor coduri, la fel au făcut procurorii DNA înainte şi la fel vor face în continuare", a spus Victor Ponta.

Fiind întrebat de ce au vrut senatorii să schimbe Codul de Procedură penală, premierul a repetat că nu este senator, nu a participat la şedinţă şi că modificările au fost votate inclusiv de reprezentanţii opoziţiei.

"Dacă erau doar voturile senatorilor PSD era mai uşor să răspund", a completat Victor Ponta.

Potrivit premierului, cătuşele ar trebui folosite doar împotriva celor care sunt violenţi.

"Cătuşele să fie folosite împotriva celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor", a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că reglementarea a fost stabilită de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi prevede ca o persoana care nu este condamnată definitiv trebuie încătuşată doar în măsura în care aceasta reprezintă un pericol.

Plenul Senatului a adoptat, luni, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală iniţiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel şi Ovidiu Donţu, prin care ”măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma de ”suspiciuni rezonabile” din actuala lege.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: victor, ponta, modificare, cod, penal, nu, impiedica, procuror, documenteaza, caz, ancheteaza, politist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...