2019-01-22 06:24


UPDATE. Victor Ponta: Nu vor fi mii de disponibilizări la CFR, dar sunt zone unde personalul nu se mai justifică

 |  14:13
UPDATE. Victor Ponta: Nu vor fi mii de disponibilizări la CFR, dar sunt zone unde personalul nu se mai justifică

UPDATE, ora 14.18: Premierul Victor Ponta, care deţine şi interimatul la Ministerul Transporturilor, i-a asigurat miercuri pe membrii Guvernului că vrea ca în această funcţie să fie numit cât mai rapid un nou ministru.

"Vreau să vă asigur că îmi doresc să avem cât mai curând un ministru la Transporturi, vreau să mă remaniez cât mai repede, deoarece sunt suficient de multe probleme extrem de grave", a punctat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

În context, el i-a solicitat unui secretar de stat de la Ministerul Transporturilor (MT) că coopereze cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a identifica soluţii la o serie de probleme cu care se confruntă companii din subordinea MT.

"Vreau să vă rog, domnule secretar de stat, evident, informându-mă de fiecare dată, să lucraţi împreună cu Ministerul de Finanţe (...), căutăm soluţii pentru a mai rezolva din pierderile istorice în special de la CFR Călători, unde trebuie făcut ceva. Infrastructura (CFR Infrastructură - n.r.) are pierderi din cauza neîncasării datoriilor şi, la rândul lor, au datorii la furnizori. (...) O să vă rog în perioada aceasta, până pe 30 iulie, împreună cu ministrul Bugetului, să găsiţi soluţiile pentru ca societăţile să funcţioneze în continuare cât se poate de bine", a afirmat şeful Guvernului.

Victor Ponta a discutat marţi cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea numirii liberalului Ovidiu Silaghi în postul de ministru al Transporturilor, rămas vacant săptămâna trecută, după revocarea lui Relu Fenechiu. Preşedintele Băsescu i-a răspuns că se mai gândeşte. 

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că trebuie luată o decizie în privinţa disponibilizării personalului de la CFR Călători sau CFR Marfă. Ponta a spus că nu vor fi disponibilizate mii de persoane la CFR Călători sau CFR Marfă, dar există zone în care personalul nu se mai justifică.

"Vreau să îmi exprim înţelegerea, solidaritatea cu cei care, eventual, se simt în pericol că nu mai rămâne toată lumea la CFR Călători sau la CFR Marfă. Nu vor fi, din câte ştiu eu, mii de disponibilizări, cum se anunţă pe la vreo televiziune, însă într-adevăr vor fi zone în care personalul nu-şi mai justifică - în special din zona auxiliară... De fapt eu am tot văzut că se doreşte o subvenţie mai mare. Subvenţia vine tot din banii oamenilor. Să nu creadă cineva că subvenţia vine din curtea Guvernului. Vine tot din banii oamenilor, adică trebuie să decidem. Luăm bani de la oameni şi dăm mai multă subvenţie la CFR sau încercăm să avem pierderi mai mici. Profit, din câte ştiu, nu are nimeni la Călători", a precizat premierul Victor Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că pe agenda şedinţei figurează bugetele mai multor societăţi de transport feroviar şi că se vor căuta soluţii pentru diminuarea unor pierderi istorice, în special la CFR Călători.

"Căutăm soluţii pentru a mai rezolva din pierderile istorice, în special de la Călători, unde trebuie făcut ceva. Infrastructura are pierderi din cauza neîncasării datoriilor şi, la rândul ei, Infrastructura are datorii la furnizori. Deci o să vă rog în perioada aceasta, până pe 30, împreună cu ministrul Bugetului, să găsiţi soluţiile pentru ca societăţile să funcţioneze în continuare, cât se poate de bine", a transmis primul-ministru, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: victor, ponta, disponibilizari, personal, CFR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...