2018-11-19 05:07


UPDATE. Victor Ponta preia interimatul la Ministerul Transporturilor

 |  10:46
UPDATE. Victor Ponta preia interimatul la Ministerul Transporturilor

UPDATE, ora 15.16: Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, l-a desemnat luni pe secretarul de stat Cristian Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului.

"M-am văzut cu secretarii de stat, cu secretarul general şi cu câţiva dintre preşedinţii Consiliilor de Administraţie de la principalele societăţi aflate în domeniul transporturilor. Nu poţi să laşi un minister de o asemenea importanţă nici măcar o zi fără să fie cineva care gestionează. L-am desemnat pe secretarul de stat Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului. Am vrut să dau un semnal foarte clar că nu se încetează activitatea aici şi tot ceea ce ţine de transport feroviar, naval de celelalte proiecte importante ale ministerului se continuă", a declarat Victor Ponta.

Acesta a adăugat că 'sunt foarte multe probleme. Mesajul meu a fost foarte clar de continuitate. Toţi cei care sunt aici trebuie să-şi desfăşoare activitatea în mod normal şi evident că doresc cât mai repede să fie un ministru plin care să se ocupe aşa cum este normal".

UPDATE ora 11.41: Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit sâmbătă cu fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, cu care a discutat ''despre ce era mai important'', iar luni urmează să preia interimatul.

"Am stat o oră de vorbă, am discutat despre ce era mai important şi acum ne vedem la minister la ora 13,00", a spus liderul USL, la sediul central al PSD.

Întrebat dacă întâlnirea a fost în Bucureşti, Victor Ponta a arătat: "Nu, am fost eu unde era dânsul".

În ceea ce priveşte înlocuitorul lui Fenechiu, Ponta a spus că îi cunoaşte foarte bine pe cei doi liberali - Ovidiu Silaghi şi Mugur Cozmanciuc - vehiculaţi a prelua acest mandat.

"Amândoi au fost în Guvern, unul ministru, celălalt secretar de stat. Dar aştept decizia celor de la PNL, o discutăm, după care trebuie să-i propun preşedintelui", a adăugat premierul.

Întrebat dacă ia în calcul o comasare a Ministerului Transporturilor cu Ministerul Marilor Proiecte, Victor Ponta a negat acest lucru, precizând că nu s-a gândit la o astfel de posibilitate.

Victor Ponta va prelua, la ora 13.00, mandatul interimar de ministru la Ministerul Transporturilor. Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, a fost condamnat vineri de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul".

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor, după ce Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

În Constituţie este prevăzut ca, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că la începutul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate în calcul pentru acest portofoliu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15
Citeste si:
PUTEREA a avut dreptate şi în cazul lui Relu Fenechiu. Ministrul Transporturilor, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare
Victor Ponta speră ca Relu Fenechiu să fie achitat

TAGURI: victor, ponta, relu, fenechiu, ministru, minister, mandat, interimat, transporturilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...