2018-11-18 22:50


Victor Ponta: Rata de absorbţie a fondurilor europene a atins 20%

 |  13:17
Victor Ponta: Rata de absorbţie a fondurilor europene a atins 20%

Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 20%, se arată într-o postare pe pagina de facebook a premierului Victor Ponta.

"Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 20% la data de 5 iulie, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene. Astfel, suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor şapte programe operaţionale ajunge în prezent la aproximativ 3,7 miliarde de euro", se precizează în mesajul respectiv.

Premierul a declarat luni că unul dintre argumentele principale pentru a face o dezvoltare regională mult mai pregnantă constă în capacitatea sporită a regiunilor de a accesa fonduri europene.

"Acum, spre supărarea dlui preşedinte şi a PDL, am reuşit să deblocăm toate programele operaţionale sectoriale, blocate de PDL în 2010 - 2011. Într-un an am ajuns la 20% grad de absorbţie, pornind de la 7%, deci s-a triplat. (...) Avem foarte puţin timp în perioada următoare 2013 - 2014 pentru a mai contracta şi a mai utiliza restul sumelor puse la dispoziţie şi mai ales de la 1 ianuarie 2014 începe noul exerciţiu bugetar. O să avem doi ani în care se suprapune bugetul 2007 - 2013 cu cel din 2014 - 2032. S-a dovedit - Programul Operaţional Regional este cel care merge cel mai bine, s-a dovedit că regiunile având mai multe atribuţii şi având şi capacitate financiară mai mare sunt mai eficiente decât un guvern central în absorbţia fondurilor europene. Din acest motiv, la 1 ianuarie 2014 ar fi fost foarte bine să avem nişte regiuni mai puternice care să poată să absoarbă mai bine fondurile europene", a declarat Ponta.

Ministerul Fondurilor Europene a informat pe 7 iulie că rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la peste 19%, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: victor, ponta, fonduri, europene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MMMIHAI
10 Iul 2013

Timp este dar sunteti incapabili sa faceti proiecte, ce ati luat , ati luat gratiei lui Boc
Random imageUltimele stiri


loading...