2019-01-20 00:53


Victor Ponta: România reprezintă un bastion de securitate într-o regiune complicată, în care se duc războaie dificile

 |  10:29
Victor Ponta: România reprezintă un bastion de securitate într-o regiune complicată, în care se duc războaie dificile

Premierul Victor Ponta a declarat luni, că România reprezintă un bastion de securitate într-o regiune complicată, în care se duc războaie dificile, în special pe energie. Prim-ministrul a făcut aceste afirmaţii în deschiderea Summitului Regional de Securitate Cibernetică.

"În această regiune complicată, în care România reprezintă un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem câteva războaie pe care le ducem în același timp. Din fericire, nu războaie convenționale, așa cum din păcate se întâmplă în estul Ucrainei și în alte zone, dar războaie la fel de dificile. Avem, în primul rând, un război pe energie și spuneam de multe ori că principala armă a Federației Ruse în acest război nu o reprezintă avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezintă gazul și energia cu care pot șantaja regiunea și Europa", a precizat premierul Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Referitor la securitatea cibernetică, Victor Ponta a spus că atacuri cibernetice au loc în fiecare minut, dar că există specialiști care reușesc să le blocheze.

"În fiecare minut, în fiecare secundă există atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate, de comunicații pe care niște oameni, pe care nu îi vedeți niciodată la televizor, despre care nu se scrie în presă, dar care există (...) și reușesc să le blocheze, oferindu-ne nouă capacitatea de a folosi și internetul, și televiziunea, și sistemul de control al transporturilor aeriene și feroviare", a afirmat premierul.

Victor Ponta a ţinut să precizeze cât de important este parteneriatul dintre România și SUA pentru asigurarea securității cibernetice.

"Șansa pe care o avem de a colabora și de a fi împreună cu liderul mondial, și anume guvernul SUA, companiile din SUA, este o șansă uriașă pe care vrem să o folosim la maximum. Îi asigur pe toți cei prezenți că împreună Statele Unite ale Americii — România (...) putem să construim o lume mai sigură și un cadru în care dezvoltarea noastră de securitate, dar și economică să nu trăiască în fiecare secundă sub amenințarea, sub pericolul unui atac cibernetic", a afirmat premierul Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: victor, ponta, romania, reprezinta, bastion, securitate, regiune, complicat, duce, razboi, dificil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
11 Mai 2015

Victoras vad ca din gura zici multe dar fapte zero
ANONIM
11 Mai 2015

voi duceti razboaie de 25de ani cu poporul roman popandau MOSSAD jefuitor ce esti...ar trebui sa va aruncam la crocodilul de Nil....sau sa va trimitem inapoi in INDIA...
Random imageUltimele stiri

loading...