2019-01-16 16:22


Victor Ponta: Ştiu ce miniştri sau ce ministrese îi plac domnului Băsescu şi nu avem aceleaşi gusturi

 |  06:59
Victor Ponta: Ştiu ce miniştri sau ce ministrese îi plac domnului Băsescu şi nu avem aceleaşi gusturi

Victor Ponta a afirmat, ironic, luni că ştie ce miniştri sau ministrese îi plac preşedintelui Traian Băsescu, menţionând că are gusturi diferite de ale şefului statului, care şi-a exprimat lipsa de încredere în liberalul Ovidiu Silaghi, propus pentru portofoliul Transporturilor.

"În atribuţiile constituţionale, eu pot să propun o persoană. Preşedintele o acceptă sau o respinge - a spus Curtea Constituţională - dar doar o dată. După care a doua propunere nu o mai poate respinge. Că pleacă în vacanţă acum şi n-are timp sau că face diverse jocuri politice, chiar nu mă interesează. Până pe 23 august trebuie fie să respingă, şi atunci voi face imediat o altă nominalizare pe care n-o mai poate respinge, fie să-l numească pe domnul Silaghi. Părerile şi evaluările domnului Băsescu despre vreunul dintre miniştri chiar nu au nicio valoare. Eu ştiu ce miniştri sau ce ministrese îi plac domnului Băsescu şi nu avem aceleaşi gusturi la miniştri", a afirmat Victor Ponta, la România TV.

Întrebat dacă preşedintele şi-a justificat eventuala respingere a liberalului Ovidiu Silaghi, propus să preia portofoliul Transporturilor, rămas vacant după revocarea lui Relu Fenechiu din funcţie, Ponta a replicat: "În niciun fel".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a încercat să-i convingă pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, să încerce o altă variantă pentru funcţia de ministru al Transporturilor decât liberalul Ovidiu Silaghi. El a precizat că va lua o decizie cu privire la propunerea de numire a lui Silaghi pe 23 august.

Până astăzi nu e nimic în neregulă în procesul de privatizare a CFR Marfă

Victor Ponta s-a declarat pregătit luni să conducă interimar Ministerul Transporturilor timp de 45 de zile, precizând că activitatea cotidiană a instituţiei este coordonată de un secretar de stat, şi a adăugat că, până la ora actuală, nu s-au sesizat nereguli în privatizarea CFR Marfă.

Întrebat, la România TV, dacă e pregătit să rămână ministru interimar al Transporturilor până la expirarea celor 45 de zile, premierul a răspuns afirmativ. "Sigur că rămân 45 de zile, este termenul maxim prevăzut de Constituţie. În acelaşi timp, activitatea de zi cu zi a ministerului este condusă de către unul din secretarii de stat, de domnul Ghibu, care are experienţa necesară şi se descurcă foarte bine. Pentru buna funcţionare a Guvernului, era foarte bine să avem cât mai repede un ministru definitiv. O să-l avem probabil în luna august. Acum e perioadă de vacanţă. Ne descurcăm şi în această variantă", a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a afirmat că, prin criticile aduse la adresa lui, preşedintele Băsescu "bagă beţe în roţi", ceea ce denotă, în opinia sa, "un anumit infantilism politic".

În legătură cu presupuse nereguli în privatizarea CFR Marfă, Victor Ponta a spus că şeful statului "se bucură când merge ceva rău în România". "Până astăzi nu e nimic în neregulă şi lucrurile au fost confirmate de consultanţi internaţionali, de partenerii noştri internaţionali, care au considerat-o o procedură corectă, altfel n-am fi intrat în boardul FMI. Nu m-ar mira, însă, în buna tradiţie a activităţii domnului Băsescu, să se trezească firma sau proprietarul firmei cu ceva dosare penale. Aceasta e tradiţia: cine îl supără pe domnul Băsescu se face cu câte un dosar penal, dar cred că ne-am obişnuit cu toţii să trăim cu chestia asta. Avem destule dosare făcute la sugestia televizată a preşedintelui. Trebuie să mergem mai departe, să-l lăsăm să creeze cât mai puţine daune. A creat deja de nouă ani foarte multe daune României", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a afirmat că preşedintele Băsescu nu i-a dat niciun argument pentru o eventuală respingere a liberalului Ovidiu Silaghi, propus în postul de ministru al Transporturilor.

Ponta a completat că nu a discutat cu copreşedintele USL Crin Antonescu despre o nouă propunere pentru acest portofoliu, în cazul respingerii lui Silaghi, transmite Agerpres.

Cred că preşedintelui Băsescu îi e foarte frică de ceea ce va spune Omar Hayssam

Victor Ponta a declarat luni că preşedintelui Traian Băsescu îi este frică de ceea ce va spune Omar Hayssam, având în vedere că acesta a plecat din ţară în timpul mandatului său.

"Cred că preşedintelui Băsescu îi e foarte frică de ceea ce va spune Omar Hayssam. Eu nu l-am întâlnit în viaţa mea, nu am nicio treabă nici cu Hayssam, nici cu anii în care domnia sa era pe lângă politică, pe la toate politicile: şi pe la PSD şi pe la PDL şi pe la toată lumea. Dar sunt foarte relaxat. Din acest motiv, prima dată, în urmă cu câteva săptămâni - când am vorbit şi cu miniştrii şi cu preşedintele de această operaţiune - am spus imediat: 'Sigur, haideţi să-l aducem, e condamnat, e foarte bine ca un om condamnat de justiţia română să vină încoace'. De ce s-a grăbit preşedintele la 7,40 dimineaţa să dea comunicat, de ce ţuţerii aceia cu care bea dânsul cafeaua dimineaţa s-au repezit să scrie pe bloguri, de la 9,00 dimineaţa, tot felul prostii, nişte oameni care în mod normal nu au acces la aceste informaţii; cum a aflat doamna deputat de Roman, doamna Udrea, informaţii secrete despre operaţiune? Astea ţin de neseriozitatea şi iresponsabilitatea celor care lucrează la Palatul Cotroceni. Eu vreau ca instituţiile româneşti să acţioneze serios şi responsabil şi sper ca acest episod să se încheie totuşi prin a-i felicita pe cei care au avut o contribuţie", a spus primul-ministru, la Antena 3.

El a opinat că este posibil ca preşedintele să nu fi spus tot adevărul despre recuperarea jurnaliştilor răpiţi în Irak. "Omar Hayssam a plecat din România în timpul domnului Traian Băsescu, în timpul ministrului de Interne Vasile Blaga şi inclusiv toată povestea aia cu recuperarea jurnaliştilor, cu mâinile în sus, s-ar putea să fie lucrul pe care domnul preşedinte Băsescu nu ni l-a spus, despre cum a fost cu adevărat atunci. Poate aflăm acum de la Hayssam, poate reuşim să îl avem şi pe Munaf şi pe ceilalţi care au fost implicaţi. (...) S-a grăbit....Când ţi-e frică de ceva, vorbeşti primul", a adăugat Victor Ponta.

Potrivit premierului, reprezentanţii statului român au făcut un act de justiţie, iar el a fost informat asupra acţiunii acestora, care s-a desfăşurat în baza legilor româneşti şi a unor autorizaţii în acest sens. "Nu era domnul Băsescu pe post de Rambo care nu ştiu ce face şi aduce bandiţi în ţară. Era un om, Omar Hayssam, care a fost condamnat definitiv şi irevocabil şi este adus în ţară ca să-şi execute pedeapsa. Deci un act de justiţie. Atât şi nimic mai mult. În schimb, în acest act de justiţie au fost implicaţi nişte reprezentanţi ai statului român, angajaţi ai diverselor ministere: Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne şi ai unor servicii de informaţii şi eu am precizat oficial că tot ceea ce au făcut aceşti oameni s-a făcut în baza legilor româneşti şi a autorizaţiilor, în sens larg, au fost nişte hotărâri ale Guvernului în acest sens. Adică nu au acţionat de capul lor, nu au acţionat împotriva legii. A, că nu aveau autorizaţie din ţările arabe. Aia e altceva, dar toţi respectivii oameni, ofiţeri, să stea liniştiţi, au acţionat conform legilor româneşti, au existat - de către mine, ca prim-ministru, sau de către miniştrii - toate hotărârile necesare, legale şi de ce s-a transformat această operaţiune, altfel - cum să vă spun - de mândrie pentru instituţiile statului român, într-un film prost poliţist, în care... Probabil că vor să facă ceva pentru, nu ştiu, partidul lor, Mişcarea Populară, să arate că ei aduc oameni din străinătăţuri... o prostie mare de tot", a adăugat Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23
Citeste si:
UPDATE. Băsescu vrea altă propunere pentru Transporturi: Am observat ineficienţa totală a lui Silaghi
TRANSPORTURI: Băsescu l-ar mai ţine pe Silaghi ca să termine Ponta privatizarea CFR
Victor Ponta îl propune pe Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor
Frunda: Dacă Băsescu îl respinge pe Silaghi, Ponta îl poate propune din nou şi nu mai poate fi refuzat

TAGURI: victor, ponta, traian, basescu, ovidiu, silaghi, ministerul, transporturilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...