2018-11-18 13:05


Victor Ponta: Va fi adoptată o nouă măsură „dureroasă” pentru buget

 |  14:32
Victor Ponta: Va fi adoptată o nouă măsură „dureroasă” pentru buget

La începutul şedinţei de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat că săptămâna viitoare va fi adoptată o nouă măsură "dureroasă" pentru buget, cea referitoare la corecţiile financiare. Corecţiile financiare nu pot fi imputate unităţilor administrativ-teritoriale care nu se fac vinovate de neregulile constatate în urma derulării unor proiecte care au beneficiat de sprijinul financiar al UE, a afirmat acesta.

"Astăzi o să avem în primă lectură şi o să adoptăm, probabil, săptămâna viitoare, o nouă măsură dureroasă pentru buget, dar necesară, cea referitoare la corecţiile financiare, la unităţile administrativ-teritoriale. Unde nu e vina lor, nu putem să-i punem să plătească. De altfel, ne dau în judecată - dacă nu mă înşel - şi câştigă. Şi atunci, să îi punem noi să ne dea în judecată, ca să câştige... nu are sens. Însă asta reprezintă o nouă încărcătură pe buget şi nu putem să o compensăm decât printr-un grad ridicat şi mult mai rapid de absorbţie a fondurilor europene", a afirmat Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că gradul de absorbţie de 20% a fondurilor europene reprezintă o valoare enormă, comparativ cu rezultatele ultimilor ani, dar este foarte puţin, raportat la necesarul României.

"Avem 20% grad de absorbţie - foarte puţin. E enorm comparat cu faptul că în şase ani am avut şapte la sută. E foarte puţin comparat cu ce am avea nevoie şi ce ne trebuie. Aici, Ministerul de Finanţe v-a dat tot timpul împrumuturile de care aveţi nevoie, vi le dă în continuare. Pe măsură însă ce banii vin înapoi de la Comisie, îi folosiţi din nou pentru plăţi. Am adoptat toate măsurile necesare, să facilităm plăţile, să reducem birocraţia, însă acum deja mingea e în terenul autorităţilor de management. Fiecare ministru în parte aveţi câte una în responsabilitate şi trebuie să puneţi presiune, să nu ne trezim că am deblocat programele şi nu avem proiecte", a subliniat şeful Guvernului, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: victor, ponta, sedinta, guvern, buget
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...