2017-01-24 19:32


Victor Ciorbea, luat la întrebări de DNA

 |  20:30
Victor Ciorbea, luat la întrebări de DNA

Fostul premier Victor Ciorbea a ajuns în vizorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Subiectul: devalizarea uriaşului patrimoniu al UGSR, fostul sindicat communist unic.

Aurelian Pavelescu (PNŢCD) îi aduce lui Victor Ciorbea o acuzaţie fără precedent. Pavelescu a declarat vineri că procurorii DNA au emis o rezoluţie prin care au constatat că fostul premier Ciorbea se face vinovat de devalizarea patrimoniului UGSR. Contactat de reporterii „Puterea”, Ciorbea a negat acuzaţiile. El a recunoscut, în schimb, că procurorii DNA l-au luat la întrebări pe tema patrimoniului UGSR. Reamintim că Victor Ciorbea a fost primul preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR), cel mai mare sindicat înfiinţat după revoluţia din decembrie 1989. În anii 90, CNSLR a preluat întreaga avere a UGSR, în timpul cât Victor Ciorbea a fost liderul Confederaţiei. De după preluare şi până în prezent, presa a prezentat nenumărate cazuri cum patrimoniul sindical a fost înstrăinat de baronii sindicatelor.

Se apără

Victor Ciorbea a declarat pentru „Puterea” că nu are cunoştinţă de existenţa rezoluţiei DNA de care vorbeşte Aurelian Pavelescu. „Nu există aşa ceva. Nu am auzit de o asemenea rezoluţie, până acum când m-aţi sunat dumneavoastră. Eu nu cred că cei de la DNA îşi permit să pună astfel de rezoluţii”, a negat Ciorbea acuzele lui Pavelescu. Cu toate acestea, el ne-a mărturisit că procurorii DNA i-au solicitat explicaţii. „Domnule, am vorbit cu dumnealor la telefon şi le-am dat explicaţii despre cum am preluat patrimoniul de la nişte UGSR-işti. După 21 de ani s-au trezit UGSR-iştii cu moarte pre moarte călcând, acum când toate faptele s-au prescris”, ne-a mărturisit fostul premier.

Ce zice Pavelescu

Afirmaţiile lui Pavelescu au fost făcute vineri seară la Realitatea TV. „Aş vrea să arăt o rezoluţie a DNA, pentru că aici s-ar putea să fie motivul pentru care domnul Ciorbea se bate pe viaţă şi pe moarte să preia PNŢCD-ul. Această rezoluţie a DNA îl priveşte pe domnul Ciorbea. Este din 19 septrembrie. Aici este vorba despre faptul că DNA-ul constată că domnul Ciorbea, prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals a devalizat UGSR-ul. Patrimoniul UGSR în valoare de 2-3 miliarde de doalri a fost practic devalizat, deturnat de Victor Ciorbea ca preşedinte al CNSLR prin documente false. Acum a intervenit prescripţia penală. Numai că domnul Ciorbea va trebui să plătească despăgubiri UGSR de câteva sute de milioane de dolari. Averea domniei sale trebuie să fie pusă sub sechestru, pentru că trebuie să răspundă civil. Nu scapă de latura civilă. Acestea nu sunt afirmaţiile mele, scrie în rezoluţia DNA”, a afirmat vineri seară la Realitatea TV Aurelian Pavelescu.

Uriaşul patrimoniu

Averea UGSR totaliza la data de 31 decembrie 1989 aproape 5 miliarde de lei (300 de milioane de dolari), din care circa 4,7 miliarde reprezentau disponibilităţile depozitate în conturile deschise la Banca Naţională a României şi Banca Română de Comerţ Exterior. Mare parte din bani fuseseră adunaţi din cotizaţiile lunare ale celor aproape 7,5 milioane de membri. În afară de bani mai erau 51 de case de cultură, 19 cluburi sindicale, 17 case de odihnă şi tratament, 34 de sedii, aproape 300 de apartamente, 344 de baze sportive plus multe alte immobile şi proprietăţi.

Rivalitate în PNŢCD

Rivalitatea dintre Victor Ciorbea şi Aurelian Pavelescu este binecunoscută. Motivul îl constituie supremaţia în PNŢCD. La ora actuală, partidul are o situaţie mai “specială”, existând două grupuri care afirmă că reprezintă conducerea partidului - aripa Ciorbea şi aripa Pavelescu, al cărei preşedinte a fost ales recent Vasile Lupu. Cele două birouri de conducere ale PNŢCD se acuză reciproc că sunt nestatutare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
23 Sep 2011

CIORBEA ISI MERITA SOARTA. CAND PUTEA FACE LUMINA IN POVESTEA PATRIUMONIULUI SINDICAL S-A OCUPAT DE ALTE BAZACONII. TOT CE SE POATE CA EL SA NU FI CIORDIT NIMIC, DAR CEI DIN JURUL SAU SI CEI CARE L-AU URMAT AU FACUT PRAPAD. EL NU ARE DECAT MERITUL CA PE UNDE A TRECUT S-A ALES PRAFUL. SA FIE SANATOS!
EL CONDOR
24 Sep 2011

Mai au mult apaele di Romanica pana sa se limpezeasca. Fie-i tarana usoara.
SIBIANUL
24 Sep 2011

S-au trzit securistii dupa 20 de ani,sa imprastie noroi catre Ciorbea, cind toata lumea stie ca a fost cel mai cinstit politician.
METIN CERCHEZ
24 Sep 2011

e aripa care nu vrea cu mafia pdl a lui prigoana,danut liga,cocos ,udrea,boc,basescu
MIHAI
24 Sep 2011

Ciorbea e un Dinu Paturica din zilele noastre. Cel mai fin dintre toti hotii, care s-a chinuit sa isi de aere de om cinstit! A indus in eroare pe multi. Ciorbea, cind a fost Ministru, a aprobat garantarea FNI din partea CECULUI (banca de stat), impreuna cu acelasi grup de persoane cu care e acuzat de DNA, pentru sustragerea intregului Patrimoniu al UGSR (uniunea sindicatelor).
GEORGE
24 Sep 2011

Jos Ciorbea!!!!!!! Sa raspunda civil! Oare de unde a avut bani sa isi faca el casa de citeva milioane de euro?!!
GABI
24 Sep 2011

Sa spuna merci ca nu face puscarie, pentru ca faptele i s-au prescris! In locul lui as merge cu capul aplecat pina la pamint de rusine, dupa ce a contribuit la vandalizarea acestei tari! A semnat ca ministru garantarea FNI de catre CEC? Ar trebui scuipat in fata! Cum a putut face asa ceva? Sa incurajeze oamenii sa depuna banii la FNI, pentru ca mai apoi sa nu mai primeasca nimic inapoi? Iar acum, vrea sa puna mina pe PNTCD? Nu e de ajuns ca a distrus si acest partid? A fost omul PSD infiltrat sa distruga PNTCD. Clar!! Iar acum, cind a vazut ca acest partid este in crestere, vine din nou, sa il distruga?! O lichea de om! Oare pe citi o sa mai induca in eroare?! Tara asta are nevoie de alta categorie oameni si nu de unii ca Ciorbea!
ANCA
24 Sep 2011

Crimele economice ar trebui sa nu fie prescrise niciodata! De unde a avut bani sa isi faca vila, in nordul capitalei, de citeva milioane de euro?!! Iata si faptele. Dovezile au iesit la ivela! Pagubitii FNI ar trebui sa ii scoata casa la vinzare! Acest om, avind in vedere ca faptele i s-au precris, ca a fost acoperit atita timp de PSD, oameni cu care a contribuit la distrugerea Romaniei, ar trebui sa doarma prin santuri! Sa primeasca o lectie!!!! Cum? Dupa toate astea mai are tupeul sa se ascunda in spatele PNTCD? Partidul pe care tot disnul l-a distrus? Locul omului acesta e la toaletele publice! Acolo ii trebuie afisata poza!
IONUT
24 Sep 2011

Ciorbea trebuie sa dea socotela si sa nu mai apara la TV ca un ingeras! Sa dea socoteala de faptele facute! E un om terminat politic. Care prost e acela care ar mai vota un astfel de om? Oare nu e de ajuns cit a distrus? A fost in cele mai inalte functii de stat si ne-a facut de cacao! Dare ce asteptari sa avem de la un fost procuror comunist?!Omul PSD, infiltrat sa distruga PNTCD.
VLAD
24 Sep 2011

Jos Securistul de Ciorbea!!!!!!!!
SANDEL
24 Sep 2011

A semnat garantarea FNI de catre CEC, a contribuit la sustragerea patrimoniului sindicatelor, a inselat asteptarile Bucurestenilor, ne-a strins cureaua ca ministru, in timp ce el isi baga in sac, oare acum ce mai vrea? Nu ii este rusine? Ar trebui sa isi blesteme si zilele ca a mai aparut pe scena politica! Ca vrea din nou, chipurile, sa ne arate de ce este in stare. Am vazut. Toata lumea a vazut! Imi vine sa vomit cind il vad pe omul acesta! Cit tupeu pe el! Nu s-a saturat sa isi bata joc de noi?
CIPRI
24 Sep 2011

Domnule Procuror comunist, oare pe citi nevinovati ati bagat in puscarie?!! Ce bine ca au aparut dovezi cu adevarata fata a omului acesta! Ne-a furat de ne-a terminat. Uite de unde a avut, "Nevinovatul" si "Ingerasul" de el sa isi faca "Ditamai Viloiul" de citeva milioane de euro, in nordul Bucurestiului! Hahahaha... Va suparati, dl Ciorbea ca v-au iesit la iveala faptele? Ca nu va mai merge cu inselaciunea si cu inducerea in eroare a populatiei? Pacat ca s-au prescris faptele. Eram curios cum va statea la racoare. Oare pe citi oameni nevinovati ati bagat la racoare Dl Ciorbea ca procuror comunist?!
VALI
24 Sep 2011

S-a stricat "ciorba"!!! A facut viermi!!! Hahahaahaaa...
PAGUBIT FNI
24 Sep 2011

Lumea trebuie sa stie ca tot el a semnat garantarea FNI de catre CEC, inducind oamnii in eroare si determinindu-i sa isi depuna banii intr-un fond, pe care l-au sustras cei din garda dl Ciorbea! Aceeasi cu care a lucrat si la operatiunea sustragerii fondului Sindicatelor. Oamenii au ramas pagubiti si el si-a facut cu banii nostri viloi de milioane de euro! Oare cit o sa mai pacaliti oamenii Dl Ciorbea?! Ori nu va duce mintea si se folosesc altii de dvs ori aveti un caracter josnic. Cum mai aveti obraznicia sa mai apareti la TV si sa ne sfidati in fata?
PAGUBIT FNI
24 Sep 2011

Vrem sa ni se faca dreptate! Ciorbea sa plateasca pentru faptele sale! Unde e justitia din Romania? Colegii dl Ciorbea, ca fost procuror comunist sa nu il mai protejeze!
PAGUBIT FNI
24 Sep 2011

Ai lasat oamenii nemincati, copii, familii distruse cu garantarea FNI de catre CEC! Meriti sa fii scuipat in fata! Cum mai ai obraznicia sa mai apari la TV? Iar acum vrei sa iti pui gheara din nou pe PNTCD? Bine ca au scapat si ei de tine! Trebuie sa raspunzi civil pentru faptele tale! Nemernicule! Ai facut destul de rusine Natiunea Romana!
CARMEN
24 Sep 2011

Dl Ciorbea nu va mai ascundeti sub PNTCD! Nu meritati sa mai pronuntati numele PNTCD! In plus, faptele dvs de coruptie, incep din 1990, cind nu aveati nici o treaba cu PNTCD. Ati fost omul PSD, infiltrat sa distrugeti PNTCD, cum ati distrus tot ce e bun in tara asta! Ar trebui sa platiti pentru faptele dvs!
X
24 Sep 2011

Oho, ce om cinstit... Deh, el ii arghielian si nu pune mana, el fura cu roaba! A "privatizat" al doilea colos industrial al Europei (primul fiind ABB-Suedia), ma refer la IMGB, pe taman un milion de $, in timp ce Skoda, care prin comparatie apare ca un atelier auto, s-a vandut cu 5,1 miliarde $ la "W"!!! Cum ase, dom'le? Tu - cinstit? Haida-de!
NICOLAE
24 Sep 2011

Gura a batut curul !
NU SUNTEM TOTI TAMPITI
25 Sep 2011

Si ce daca faptele s-au prescris? Ma asteptam ca dl. Ciorbea sa explice opiniei publice clar, macar pe scurt, ce si cum a fost cu patrimoniul UGSR, nu sa se apere cu formularea"cu moarte pre moarte călcând", care-i ori aroganta, ori fuga de raspundere, ori teama.
DOLLY
21 Dec 2011

Cool! That's a clever way of lokoing at it!
CULINARY SCHOOLS COLORADO
28 Iul 2012

I am looking for culinary schools pastry . Do you know how to find culinary schools utah
Random image