2018-12-11 20:23


Victor Ponta: “ În cazul Năstase se va aplica statutul PSD”

 |  13:59
Victor Ponta: “ În cazul Năstase se va aplica statutul PSD”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că vor fi aplicate prevederile Statutului partidului în cazul preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

El nu a dorit să detalieze în ce sens şi nici despre ce decizie va fi vorba, dar a arătat că o hotărâre se va lua, cel mai probabil, la următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD.

“La PSD, sigur, sunt prevederile statutare şi legale şi le cunoaşteţi. Nu se pune problema să nu aplici prevederile legale”, a spus liderul PSD, întrebat dacă intenţionează să aplice Statutul PSD în cazul Adrian Năstase.

El a subliniat că, atât timp cât este prim-ministru, nu va comenta niciodată o decizie a instanţei, indiferent de domeniul la care aceasta se referă. “Eu sunt prim-ministru, am o anumită obligaţie şi o respect”, a afirmat premierul.

Preşedintele PSD nu a dorit să dea alte detalii, la finalul reuniunii săptămânale a USL, precizând că acestea vor fi date la şedinţa BPN al PSD, care va avea loc cel mai probabil marţi.

Potrivit articolului 23 litera b din Statutul PSD, nu pot fi membri ai PSD persoanele cărora le este interzisă prin hotărâre judecătorească definitivă exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau prin Constituţie sau lege le este interzisă asocierea politică. Litera d a aceluiaşi articol prevede că nu pot fi membri PSD persoanele compromise moral şi politic.

În completare, articolul 27 al Statutului PSD prevede că radierea unui membru din PSD se face într-o serie de situaţii prevăzute la articolul 23. Astfel, radierea se va face în situaţia în care se constată că ulterior dobândirii calităţii de membru de partid, persoana se află într-una dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 23.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat miercuri, 20 iunie, pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”. Decizia este definitivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: adrian nastase, victor ponta, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...