2017-01-20 20:09

POLITICA


Victor Ponta încearcă să ne convingă pe Facebook că are figură de prim-ministru. USL e pregătită să meargă la Traian Băsescu pentru a-şi impune premierul

 |  19:45
Victor Ponta încearcă să ne convingă pe Facebook că are figură de prim-ministru. USL e pregătită să meargă la Traian Băsescu pentru a-şi impune premierul

Liderii Uniunii Social-Liberale vor să meargă în grup la consultărilede la Cotroceni dacă premierul Emil Boc îşi va prezenta demisia, pentru a-lpropune pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. Până să ajungă în faţa luiTraian Băsescu, pe site-ul de socializare Facebook a fost lansată o cauză cutema „Victor Ponta - prim-ministru”, dar şi câteva conturi „Ponta premier”. Sursesocial-democrate susţin că acestea au fost create de apropiaţii preşedinteluiPSD.

„Dacă preşedintele Băsescu ne va chema laconsultări pentru formarea unui nou Guvern, partidele care formează UniuneaSocial-Liberală (PSD, PNL şi PC) vor merge împreună cu un singur candidat”,ne-a declarat ieri preşedintele PSD, Victor Ponta. În ultimele săptămâni,liderul pesediştilor nu şi-a ascuns ambiţia de a deveni şeful PalatuluiVictoria. De altfel, surse din USL susţin că există un gentleman’s agreementîntre Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru ca primul să fie candidatul pentruprezidenţiale, în timp ce al doilea să fie şeful Guvernului. Cu toate acestea,în Protocolul oficial al USL nu se precizează clar ce funcţie revine fiecăruipartid. „Căîl vom susţine pe Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru. Sigur că-l vomsusţine! Pe cine să susţinem? Pe Boc cumva…”, a scris pe blogul personalnumărul doi din PNL, Mihai Voicu. Preşedintele PC, DanielConstantin, ne-a declarat că Opoziţia va merge unită la consultările de laCotroceni dacă premierul Emil Boc îşi va da demisia. Cu toate acestea, el aspus că sunt şi alţi oameni care sunt interesaţi de funcţia de premier. Mairezervat este însă preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. „Dacă nu aremajoritatea, Uniunea Social-Liberală nu are de ce să propună pe cineva pentrufuncţia de premier. Nu are rost o asemenea propunere, este fără şanse, ar fi ungest gratuit”, ne-a declarat fostul preşedinte. Iliescu a adăugat că USLtrebuie să negocieze terenul pentru formarea unei noi majorităţi care să poatăfi capabilă să guverneze sau să impună alegeri anticipate. Preşedintele Băsescua declarat recent că nu poate numi în fruntea Guvernului „un om imatur caVictor Ponta”. „Nu poţi propune în funcţia de premier pe cineva care ameninţăjustiţia, cum a făcut Ponta, care a împărţit justiţia în două: o parte careslugăreşte PSD şi alta independentă, care va fi rasă de pe faţa pământului”, asubliniat preşedintele într-un interviu pentru “România Liberă”.

Strategie online

Până să ajungă înfaţa preşedintelui, Victor Ponta este susţinut pe Facebook pentru a ajunge laPalatul Victoria. Într-o cauză intitulată„Victor Ponta - prim-ministru”, ni se prezintă argumentele pentru carepreşedintele PSD merită să devină viitorul şef al Guvernului. „Victor Ponta răspunde cel mai bineaşteptărilor unui electorat dezamăgit şi lovit de actuala guvernare. Om destânga, înţelege altfel problemele oamenilor, empatizează cu ei, ştie să îiasculte şi să traducă aşteptările lor în soluţii de guvernare“, se arată într-opostare. În alta, preşedintele PSD este descris drept “un politician perseverent,care are foarte multă experienţă, acumulată în ultimii 10 ani şi este capabilde proiecte mari, pentru a duce PSD la putere“. Pentru cei care nu ştiu ce vaface preşedintele PSD la Palatul Victoria, pe site-ul de socializare poţi aflacă: “Marile obiective ale PSD, din momentul în care Victor Ponta va fiprim-ministru: vor fi daţi banii înapoi celor cărora li s-au luat pe nedrept:repară, astfel, marile nedreptăţi făcute pensionarilor, bugetarilor, celor dinmediul privat, tuturor celor cărora li s-au tăiat veniturile în mod ilegal înaceşti doi ani. Relansarea economiei, cu accent pe locurile de muncă. VictorPonta îi va pedepsi pe cei vinovaţi pentru tot ce s-a greşit în aceşti doiani!”. Până ieri, cauza “Victor Ponta – prim-ministru” a strâns 332 de membri,în mare majoritate pesedişti. Numele celui care a lansat această pagină estesecret, social-democraţii recunoscând însă că este un membru de partid sau unapropiat al lui Victor Ponta. Printre cei care susţin această cauză se numărăparlamentarii: Valeriu Zgonea, Elena Mitrea, Antonella Marinescu, preşedintelePSD Giurgiu, Adrian Popescu, fostul secretar de stat de la Ministerul deExterne, Natalia Intotero şi mai multe filiale PSD.

Acuză greaua moştenire

Victor Ponta avrut să arate ieri că îşi ia în serios rolul de viitor premier şi a făcut o analizăeconomică, susţinând că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu şi cele alepremierului Emil Boc privind ieşirea din criză nu sunt realiste, iar proiecţiabugetară este una „optimistă”. Preşedintele PSD a acuzat Guvernul că nu aplătit datorii de 1,6 miliarde de euro către firmele private şi că are de gândsă mai concedieze 20.000 de bugetari. „Fac un apel la preşedintele Băsescu şila premierul Boc să nu mai facă declaraţii false. Cunoaştem care sunt datelereale şi ne pregătim pentru momentul în care vom prelua Puterea”, a subliniatVictor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-05

Mai multe imagini:
Victor Ponta încearcă să ne convingă pe Facebook că are figură de prim-ministru. USL e pregătită să meargă la Traian Băsescu pentru a-şi impune premierul
zoom
Victor Ponta încearcă să ne convingă pe Facebook că are figură de prim-ministru. USL e pregătită să meargă la Traian Băsescu pentru a-şi impune premierul
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
21 Feb 2011

Nu este pentru prima data cand afirm ca Ponta este un individ care lupta pentru puterea sa personala asa cum Basescu a procedat si din pacate a castigat. Ponta este un tip infumurat plin de sine, cu o cultura dubioasa, foarte slab pregatit din punct de vedere politic si mai ales cu tendinte asemanatoare lui Basescu de a face amenintari cu justitia impotriva celor care nu sunt pe placul lui. De cand el este liderul PSD-ului acest partid a scazut substantial in sondaje deoarece Ponta nu a facut absolult nimic pentru partid si tara. Singurul lucru pe care l-a facut a fost sa-si imbunatateasca imaginea prin aparitia continua la televiziune, in competitiile auto de Formula 1 si deplasari in strainatate pe banii statului in opozitie cu prezenta sa la lucrarile din Parlament unde are o prezenta de maximun 1 % in timp ce incaseaza 100 % indemnizatia de parlamentar. Iata cine este viitorul prim ministru al Romaniei.
FIBRA
21 Feb 2011

Toti cei care participa la viata politica au dezamagit profund.Astfel ca singura sansa de salvare ar fi o conducere straina,optiune verificata in istorie.Concluzia este,ca sintem terminati din punct de vedere normalitate si sintem la mina grupurilor care incalca legea si considera institutiile statului mosia proprie,in loc sale puna la dispozitia statului.Fericiti cei care pot pleca in alte tari.

Adauga un comentariu

Random image