2017-01-20 12:05

POLITICA


Victor Ponta şi-a ales următoarele ţinte: Vanghelie şi Geoană. Sorin Oprescu, aruncat în luptă de preşedintele PSD

 |  19:22
Victor Ponta şi-a ales următoarele ţinte: Vanghelie şi Geoană. Sorin Oprescu, aruncat în luptă de preşedintele PSD

Înaintea suspendării din partid a senatorului Ion Toma, acuzat că a pusla cale un “puci” împreună cu Mircea Geoană, Victor Ponta a lansat un atac laMarian Vanghelie, despre care spune că “începe să nu mai fie luat în seamă calider la Bucureşti”. Victor Ponta a declarat că Sorin Oprescu va fi candidatulUSL la Primăria Capitalei, deşi ştie că acest post este dorit şi de primarul sectorului5. “Doctorul” îi transmite liderului PSD că preferă să rămână independent.

Preşedintele PSD a mai eliminat ieri un prieten al lui Mircea Geoană dinBiroul Permanent Naţional senatorul Ioan Toma, care a fost acuzat că a pus lacale un “puci” împreună cu preşedintele Senatului la hotel Ramada. Singuriicare nu au votat pentru această sentinţă au fost preşedintele de onoare IonIliescu şi vicepreşedintele Ecaterina Andronescu. În faţa colegilor,vicepreşedintele Toma a anunţat că îşi dă demisia din partid, dacă se va păstraaceastă decizie. “Îmi dau demisia din partid, nu accept să mi se pună pumnul îngură. Dacă vor menţine decizia, eu îmi dau demisia”, ne-a declarat vicepreşedinteleIoan Toma. Victor Ponta a anunţat că împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescuurmează să aibă o discuţie cu Toma şi cu Geoană pentru a vedea dacă aceştiadoresc să mai rămână în partid. De asemenea, a fost luat în vizor şi deputatulFlorentin Gust, care este finul lui Mircea Geoană. Acesta este acuzat că aparticipat la întâlnirea conspirativă de la hotel Ramada. Surse din partidne-au declarat că Adrian Năstase a prezentat un formular prezentat laRamada, pentru identificarea celor nemulţumiţi de actuala conducere.

Ultimul supravieţuitor al tripletei

După eliminarea senatorilor Mircea Geoană, Ion Vasile şi Ion Toma, plustrecerea pe linie moartă a lui Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta şi-a prezentatdeja următoarea ţintă: Marian Vanghelie. Vicepreşedintele PSD este singurul supravieţuitoral tripletei Geoană-Hrebenciuc-Vanghelie care domina partidul în urmă cu câţivaani. “DomnulVanghelie, în primul rând, riscă să nu mai fie luat în serios ca lider laBucureşti. Dacă, pe de-o parte, el e contra doamnei Elenei Udrea, darconsilierii domniei sale votează cu doamna Udrea, e greu să-l mai crezi serios.Ori asta este un risc foarte mare pentru el, înseamnă că nu mai stăpâneşteorganizaţia de Bucureşti sau înseamnă că lucrurile acolo îi scapă de subcontrol”, a declarat Ponta, într-un interviu Agerpres. Liderul PSD i-a transmislui Vanghelie să o lase mai uşor cu petrecerile şi să se ocupe de consilieriisăi. “Nu voi da înapoi de la acest semnal. Sper că îl recepţionează”, a fostavertismentul preşedintelui PSD. Adversitatea dintre Ponta şi Vanghelie estecunoscută în partid, primarul sectorului 5 ameninţându-l cu bătaia pe actualullider al pesediştilor.

“Doctorul” pe tabla de şah

Pentru a-l provoca pe Marian Vanghelie, Pontaa anunţat că îl va sprijini pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat în frunteaCapitalei. “Ştiu că domnul Chiliman nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nueste fericit. Întrebarea este domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnulPiedone pot ei să aibă o şansă mai mare decât domnul Oprescu? Dacă ne dovedescei lucrul acesta, nu-i nici o problemă. Dar e uşor să spui nu la ceva fără săvii cu o soluţie”, a aruncat săgeata către vicepreşedintele PSD liderulpartidului. Ponta a spus că îl vede pe Sorin Oprescu de partea bună a baricadeişi crede că el este soluţia “bună” pentru Uniunea Social Liberală. Surse dinanturajul lui Marian Vanghelie susţin că acesta nu s-a prezentat la şedinţa deieri a Biroului Permanent Naţional tocmai pentru a nu se certa cu Victor Ponta,deoarece ştia că va fi provocat. Mai mult, preşedintele PSD Bucureşti nususţinea ideea suspendării sau excluderii senatorului Ion Toma.

Cum răspunde primarul

“Eu o să mă prezint în faţa bucureştenilorpentru cel de-al doilea mandat cu realizările mele. Dacă Uniunea SocialLiberală vrea să mă susţină le transmit că rămân în poziţia mea de independent.Mă onorează această susţinere”, a fost reacţia lui Sorin Oprescu, citat deAgerpres. De cealaltă parte a Alianţei, liberalul Crin Antonescu a declarat cănu s-a luat o decizie clară pentru susţinerea actualului primar de către USLpentru un nou mandat în fruntea Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
09 Mar 2011

Lupta pentru putere este acerba in PSD. Nastase si Ponta uneltesc impreuna pentru excluderea din partid a lui Mircea Geoana si a sustinatorilor sai cu scopul vadit de a acapara total puterea si de a-l repune in drepturi pe Nastase care se simte neindreptatit de cand a fost marginalizat ca urmare a escrocheriilor pe care le-a facut in perioada cand a fost prim-ministru. Tinta principala a lui Nastase si Ponta este indreptata in primul rand impotriva lui Mircea Geoana care dupa ei trebuie sa fie sacrificat. Jocul celor doi escroci este foarte simplu : odata Geoana exclus din partid acesta ar pierde automat si functia de Presedinte al Senatului din Parlament. Optiunea celor doi manipulatori este numirea lui Ilie Sarbu, socrul lui Ponta, ca Presedinte al Senatului in locul lui Geoana. Aceasta numire are un dublu scop. Pe de o parte, in situatia cand Basescu ar fi suspendat, automat postul de Presedinte al tarii ar reveni lui Sarbu care, la randul sau, l-ar numi pe Ponta sau Nastase in functia de prim-ministru.Pe de alta parte, PSD-ul ocupand posturile cheie din Stat l-ar fenta pe Crin Antonescu prin indepartarea acestuia de la putere ca urmare a demascarii unilaterale a aliantei ASL de catre PSD. Deci cei doi escroci (Ponta si Nastase) ar impusca doi iepuri deodata si anume : pe de o parte, ar iesi invingatori in alegeri,ocupand posturile cheie din Stat, iar pe de alta parte, ar indeparta pe ceilalti lideri pretendenti din partidele actual aliate, de la putere. Pentru a realiza acest plan diabolic cei doi derbedei au semnat un pact si au decis ca principalii membrii grei din PSD sa fie sacrificati, asa cum de altfel se constata ca deja au inceput numaratoarea inversa prin inlaturarea acestora din PSD. Iata planul secret al celor doi care trebuie sa fie facut public de catre Geoana prin denuntarea lor.
LINA
10 Mar 2011

Este grav pentru PSD ca pleaca din ce in ce mai des oameni care au facut performanta si atunci acest dom' Ponta peste cine mai activeaza ca presedinte,peste baronii grei si peste socru-sau si sotie? parca Sarbu declarase acum un an la alegerea lui ginerica retragerea din linia intai si il vedem pe toate posturile de televiziune ba mai mult si mare sef la grupul parlamentar,iar acum se vrea sef la Senat,tinta este Geoana ,Nastase ''joaca''cartea cu ''micul Titulescu'',rusine!!
TEODOR
10 Mar 2011

Doar nu-si inchipuie cineva ca Victor Ponta l-ar putea sustine pe Vanghelie,la Primaria Bucuresti!In 2008,Oprescu a parasit PSD-ul din aceiasi cauza:Vanghelie!Si trebuie sa recunoastem ca Oprescu a fost pe deplin inspirat!
ANCA ION
10 Mar 2011

am impresia ca ponta nu gaseste altceva de facut (fiindca nu-i merge mintea) si iese la scena deschisa cu asemenea propuneri total aiureaa, avand in vedere ca alegerile sunt anul viitor. pe bune, cred ca se plictiseste

Adauga un comentariu

Random image