2017-01-24 23:25


Victore, nici nu ştii cât de Vadim începi să fii!. Preşedintele PSD intră în conflict cu diplomaţia maghiară

 |  16:47
Victore, nici nu ştii cât de Vadim începi să fii!. Preşedintele PSD intră în conflict cu diplomaţia maghiară
Victor Ponta s-a certat rău cu diplomaţii maghiari săptămâna aceasta. Elle-a dat o serie de replici tăioase referitoare la implicarea vecinilor unguriîn politica internă a României. Punctul culminant al conflictului a fostdeclaraţia social-democratului cum că premierul Ungariei, Viktor Orban, ar fiun personaj antidemocratic, nociv atât pentru România, cât şi pentru Ungaria.Răspunsul Ambasadei Ungariei nu a întârziat să apară.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a remis vineri uncomunicat de presă în care cere Ambasadei Ungariei să nu mai intervină înpolitica internă a României. „Cu ce drept ambasadorul maghiar face declaraţiiîn care se pronunţă cu privire la ce spune un partid de opoziţie din România?Aşteptăm încă explicaţii cu privire la gesturile revoltătoare din 15 martie,când presa a relatat declaraţii de o gravitate majoră ale soţiei ambasadoruluimaghiar, în care se emiteau pretenţii teritoriale absurde.” Victor Ponta areamintit în comunicat că, la recentul Congres al UDMR, viceprim-ministrulmaghiar a venit la eveniment şi a solicitat explicit UDMR să rămână laguvernare alături de PDL. „Astfel de intervenţii directe şi brutale amintesc deo perioadă nefastă a istoriei României şi a Ungariei, când comisarii sovieticidictau politica statelor noastre. Nu vom accepta ca liderii politici români săprimească dispoziţii politice de la Budapesta”, a mai spus Ponta, adăugând că spirituleuropean presupune colaborare între statele europene, nu încercări deintimidare sau de dictat. „Acest spirit este încălcat însă de personajeantidemocratice precum Traian Băsescu sau Viktor Orban, personaje nocive atâtpentru România, cât şi pentru Ungaria”, a concluzionat liderul PSD.

Ambasada Ungariei: Ponta lansează atacuri cu calomnii nefondate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a acuzat pe TraianBăsescu şi pe Viktor Orban, premierul Ungariei, că au în comun valori „bolşevice,fasciste sau naziste” şi o strategie pentru divizarea comunităţii maghiare dinRomânia şi slăbirea UDMR. Liderul social-democraţilor a mai susţinut că amândoiurmăresc promovarea noului partid al lui Laszlo Tokes, pentru a slăbi UDMR înaşa fel încât să nu mai fie reprezentată în Parlament. „Există o strategiecomună a domnului Viktor Orban, primul-ministru al Ungariei, şi a domnuluipreşedinte Traian Băsescu, privind modul în care inclusiv comunitatea maghiarădin România trebuie divizată. (...) Este o strategie împoriva României şi aintereselor României. Au în comun nişte valori bolşevice, sau fasciste, saunaziste, tot acolo”, a declarat miercuri, la Piteşti, Victor Ponta.

Răspunsul Ambasadei Ungariei la Bucureşti a venit prompt,aceasta declarându-se indignată de comentariile preşedintelui PSD, VictorPonta, la adresa premierului Viktor Orban. Aceasta a arătat că „atacurile cucalomnii nefondate” şi „calificările extrem de dure şi insultătoare” nucorespund relaţiilor europene între ţări vecine. „Este de sine înţeles cărespingem categoric aceste afirmaţii, care nu sunt acceptabile nici princonţinutul, nici prin stilullor, şi nu corespond relaţiilor europeneîntre ţări vecine. Observăm cu regret că Victor Ponta vrea să implice din noupe prim-ministrul Ungariei în politica internă românească, folosind şi calomniinefondate. Dacă acest lucru va continua, toată lumea va avea numai pagube”, searată în răspunsul Ambasadei Ungariei adresat liderului PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image