2018-10-16 16:14


Victoria lui Hollande nu a convins Germania

 |  18:30
Victoria lui Hollande nu a convins Germania

Deşi social-democratul François Hollande a câştigat fotoliul prezidenţial al Franţei, Germania nu s-a lăsat convinsă de cererea acestuia de renunţare la pactul bugetar adoptat la nivelul Uniunii Europene care prevede continuarea măsurilor de austeritate în spaţiul comunitar. Programul politic al noului preşedinte francez s-ar putea dovedi a fi mai dificil de aplicat.

Germania a exclus orice negociere a pactului bugetar european şi orice iniţiativă de „creştere economică prin deficite”, relatează Agerpres. „Nu este posibilă renegocierea pactului bugetar”, care a fost deja semnat de 25 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi care are ca scop întărirea disciplinei în gestionarea finanţelor publice, a afirmat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert. El a fost întrebat în legătură cu intenţia lui Hollande de a adăuga la acest pact o prevedere privind creşterea economică. În legătură cu acest subiect, Seibert a reafirmat, de asemenea, condiţiile Berlinului: Germania nu doreşte „o creştere economică prin deficite, ci o creştere economică prin reforme structurale”.

Hollande a marcat în alocuţiunea sa cu ocazia victoriei în alegeri, intenţia „de a-i da construcţiei europene o dimensiune privind creşterea economică, locurile de muncă” şi de a explica Berlinului şi celorlalţi parteneri ai săi că „austeritatea nu mai poate fi o fatalitate”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: hollande, germania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...