2018-12-14 21:59


VIDEO: Bătaie generală la un meci de baschet „al prieteniei” chinezo-americane

 |  16:30
VIDEO: Bătaie generală la un meci de baschet „al prieteniei” chinezo-americane

       Trebuia să fie un „amical al prieteniei”: un meci de baschet organizat la Beijing pentru a întări relaţiile interculturale dintre Statele Unite şi China în timpul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden, însă totul s-a transformat într-o bătaie generalizată.

În timp ce diplomaţii americani şi chinezi s-au reunit pentru a găsi puncte comune asupra unor probleme de la menţinerea artificială a monedei chineze la o valoare mică, până la aspiraţiile militare tot mai crescute ale Chinei, organizarea unui eveniment sportiv s-a sperat că va relaxa atmosfera din jurul vizitei vicepreşedintelui american. Baschetul este un sport foarte popular în China, astfel că s-a ales ca echipa Universităţii Georgetown din Washington să dispute, în cadrul unui „turneu al prieteniei” desfăşrat în China, o partidă cu formaţia chineză profesionistă „Rachetele Militare” din Bayi.

Formaţia chineză îşi recrutează membrii direct din cadrul armatei şi are o reputaţie de intimidare a echipelor rivale pe care le întâlneşte. Membrii „Rachetelor” au fost implicaţi în mai multe scandaluri violente pe terenul de joc şi se crede despre aceştia că se află în strânsă legătură cu Armata de Eliberare a Poporului. Partida s-a întrerupt cu câteva minute înainte de final, la puţin timp după ce vicepreşedintele american şi omologul său chinez părăsiseră sala unde a avut loc evenimentul. Totul a pornit după ce un jucător chinez l-a împins şi apoi a continuat să-l lovească în timp ce se afla la pământ pe americanul Aaron Bowen. Ulterior, scaune şi sticle aruncate din sală au început să zboare asupra jucătorilor americani, care au părăsit în fugă terenul.

„Jucătorii de la Bayi au jucat execrabil, dar au făcut tot posibilul să arate că se pricep la bătaie”, scria într-un comentariu pe Sina Weibo, echivalentul chinez al reţelei de microblogging Twitter. „Toată bunăvoinţa dintre China şi Statele Unite s-a năruit!”, se mai arăta pe site, la puţin timp după incident. În momentul întreruperii jocului, scorul era egal, 64-64, un alt motiv de comentarii răutăcioase ale susţinătorilor ambelor tabere. Între timp, nici vicepreşedintele Joe Biden, nici conducerea Asociaţiei de Baschet din China nu au dorit să comenteze asupra incidentelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...