2018-12-11 08:55


VIDEO. Englezii fură de foame

 |  21:00
VIDEO. Englezii fură de foame

Parlamentul britanic se întruneşte în reuniune de urgenţă după ce violenţele s-au extins şi în afara Londrei. Peste 16.000 de ofiţeri vor fi desfăşuraţi pe străzile din capitală în încercarea autorităţilor de a face faţă evenimentelor.

Mai multe zone din capitală au fost distruse după trei nopţi de violenţe, jafuri, incendieri de clădiri şi de maşini de către tineri cu feţe acoperite, evenimente similare având loc şi în oraşele Bristol, Birmingham şi Liverpool. Valul de turbulenţe s-a răpândit după moartea lui Mark Duggan, în urma unui incident armat cu poliţia. S-a speculat căDuggan a fost "ucis" într-un stil de execuţie. Rezultatele testelor balistice vor fi date marţi. Până în acest moment, companiile de asigurări din Marea Britanie vor fi nevoite să acopere daune de zeci de milioane de lire ca urmare a incidentelor din Londra şi din alte trei oraşe. Peste 450 de persoane au fost arestate.

Cauza jafurilor

Jafurile care au avut loc după violenţele din Londra au fost alimentate de excluziunea socială, autorii fiind în general tineri săraci, din zone cu venituri mici şi rate mari ale şomajului, care nu au nimic de pierdut şi nici un motiv pentru a respecta normele sociale, apreciază experţi citaţi de The Guardian. Criminalistul John Pitts spune că spre deosebire de majoritatea oamenilor, autorii jafurilor nu se simt obligaţi să respecte normele sociale. În imaginile video cu jafuri pot fi văzuţi tineri care iau bunurile pe care le vor sfidând autorităţile, unii chiar şi fără să îşi acopere feţele.

Paul Bagguley, sociolog la Universitatea din Leeds, spune că jaful este trăsătura comună a majorităţii revoltelor, dar un amestec de motive practice au amplificat această revoltă. Şomajul în creştere este nu numai un catalizator, dar faptul că tot mai mulţi oameni nu au ocupaţie face situaţia şi mai dificilă. Jafurile sunt considerate şi o activitate mai puţin riscantă decât revolta. "Furtul are tendinţa de a implica o gamă mare de persoane - copii, femei, bătrâni - pentru că nu presupune violenţă. Revoltele îi fac pe oameni să scape de inhibiţii, le dă libertatea de a face nişte lucruri pe care altfel nu le-ar face", adaugă  sociologul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04

Mai multe imagini:
VIDEO. Englezii fură de foame
zoom
VIDEO. Englezii fură de foame
zoom
VIDEO. Englezii fură de foame
zoom

VIDEO. Englezii fură de foame
zoom
VIDEO. Englezii fură de foame
zoom
VIDEO. Englezii fură de foame
zoom

VIDEO. Englezii fură de foame
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EMILIAN
10 Aug 2011

Daca nu se iau masuri ferme acum,asta ne asteapta si pe noi.La noi sunt in stare embrionara.Genul asta de filmulete o sa-i maturizeze si in 2-3 ani putem sa ne asteptam ca in Bucuresti,Craiova,Ploiesti,Pitesti si altele sa "traim" aceiasi drama.
Random imageUltimele stiri


loading...