2017-01-21 17:34

POLITICA


VIDEO: Fondatorul WikiLeaks: „Utilizatorii iPhone, Blackberry şi Gmail sunt compromişi”

 |  15:58
VIDEO: Fondatorul WikiLeaks: „Utilizatorii iPhone, Blackberry şi Gmail sunt compromişi”

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a atras atenţia că utilizatorii de smartphone şi de conturi de Gmail sunt compromişi de către serviciile de inteligenţă guvernamentale, care vând dispozitive de supraveghere în masă pentru astfel de tehnologii, anunţă „The Guardian”.

Assange a precizat că WikiLeaks se pregăteşte pentru o nouă platformă de protecţie a datelor, după ce companiile Google şi Twitter au fost somate să predea autorităţilor datele utilizatorilor şi membrilor organizaţiei. Potrivit lui Assange, peste 150 de organizaţii din toată lumea posedă actualmente posibilitatea de a monitoriza, intercepta şi asculta mesajele şi convorbirile utilizatorilor. Acestea vând deseori informaţiile, de multe ori datele de telecomunicaţii ale „unor întregi populaţii”, a precizat acesta.

Industrie de spionaj internaţională

WikiLeaks a publicat recent „Fişierele de Spionaj”, pe care Assange le-a caracterizat drept „un atac puternic la adresa industriei de supraveghere în masă”. Fondatorul WikiLeaks a făcut afirmaţiile în cadrul unei conferinţe susţinute la Londra, unde i-a avertizat pe cei prezenţi de pericolele folosirii tehnologiilor de comunicare avansate. „Cine de aici are un iPhone? Cine de aici are un Blackberry? Care dintre voi folosiţie Gmail? Ei bine, cu toţii sunteţi compromişi”, a precizat acesta. „Realitatea este că, din păcate, contractorii din industria de spionaj vând chiar acum ţărilor din întreaga lume sisteme de supraveghere în masă pentru toate aceste produse”, a continuat Assange. Totodată, în cadrul conferinţei de la Londra, Assange, a anunţat lansarea celor 287 de documente despre organizaţiile care practică spionajul în masă, în concordanţă cu site-ul spyfiles.org.

Assange a avertizat că, deşi nu sunt ilegale, intercepţiile comunicaţiilor conduc spre „regimuri naţionale totalitare de supraveghere” şi că Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Africa de Sud şi Canada dezvoltă astfel de sisteme, iar informaţiile sunt vândute în întreaga lume, „atât dictatorilor, cât şi regimurilor democratice deopotrivă”. Industria de supraveghere a crescut în ultimii ani de la „o mică industrie sub acoperire dezvoltată în regim secret” spre 160 de companii din 25 de ţări care creează „o adevărată industrie corporatistă internaţională de supraveghere totală a populaţiilor”, a concluzionat fondatorul WikiLeaks.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16

TAGURI: industrie spionaj, Julian Assange conferinta, Wikileaks, utilizatori Blackberry iPhone GmailComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image