2017-01-21 21:44

POLITICA


Vîntu preia conducerea Senatului. Trei oameni de-ai mogulului, în fruntea Legislativului

 |  19:14
Vîntu preia conducerea Senatului. Trei oameni de-ai mogulului, în fruntea Legislativului

Odată cu propulsarea lui Ioan Chelaru din PSD în funcţia de vicepreşedinte alSenatului în locul lui Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vîntu şi-ar consolida puterea în Senatul României. Chelaru este cunoscut dreptprietenul din adolescenţă al lui SOV şi va întregi tabloul cu “oameni aimogulului” din conducerea Senatului, alături de Teodor Meleşcanu şi MirceaGeoană.

Dupăce PC a rupt alianţa cu PSD şi a făcut una proaspătă cu PNL, postul devidepreşedinte al Senatului care fusese cedat lui Dan Voiculescu se întoarce lasocial-democraţi. În şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD de luni s-avotat ca pentru postul de vicepreşedinte la Senat să fie susţinut senatorul deNeamţ Ioan Chelaru, în defavoarea lui Miron Mitrea. Nu mai este nici un secretcă senatorul Chelaru este prieten “din adolescenţă” cu Vîntu, amândoi fiindoriginari din Roman. Mai mult, Chelaru a fost avocatul lui Vîntula procesul de divorţ. Numele senatorului PSD a fost vehiculat înrepetate rânduri în scandalurile care au însoţit prăbuşirea Fondului Naţionalde Investiţii, iar presa a scris că a preluat fictiv firma Gelsor de la Vîntu. Întrebatla un moment dat, după ce a devenit senator, în ce relaţii mai este cu Vîntu,Chelaru a spus “în relaţii bune, de prietenie”.

Alo! Meleşcanu latelefon!

Unalt vicepreşedinte al Senatului, liberalul TeodorMeleşcanu, îşi leagă numele de fostul patron al Realităţii TV. Potrivit documenteloranexate în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru favorizarea fugarului NicolaePopa, Vîntu a avut convorbiri telefonice cu mai mulţi oameni politici printrecare şi Teodor Meleşcanu. Acest lucru reiese din listingul telefonului lui SOV,care a fost anexat alături de stenogramele unor convorbiri telefonice în dosar,“pentru a creiona portretul” omului de afaceri. Este posibil însă ca în aceastăsesiune parlamentară Meleşcanu să-şi piardă funcţia de la conducerea Senatuluişi să i-o cedeze lui Dan Voiculescu. Pe preşedintele Senatului, MirceaGeoană, îl leagă de Sorin Ovidiu Vîntu păţania de la alegerile prezidenţialedin 2009. Geoană a pierdut alegerile din cauza lui Vîntu. Cu doar trei zileînainte de alegeri şi cu o noapte înainte de dezbaterea televizată finală,Geoană s-a dus în vizită acasă la Vîntu, pe strada Paris. A doua zi au apărutfotografii în presă despre această vizită, iar contracandidatul lui Geoană,Traian Băsescu, a ştiut să se folosească din plin de această scăpare a luiGeoană la dezbatere. Nici Vîntu nu l-a ajutat prea mult atunci pe candidatulGeoană. El a precizat, mai în glumă, mai în serios, că Geoană a venit la elacasă “să se relaxeze”. Ulterior, Geoanăa explicat că a fost la Vîntu în acea noapte pentru a afla întrebările ce urmausă fie puse la dezbaterea televizată. El a mai spus că Victor Ponta l-a învăţatsă mintă că nu a fost acasă la Vîntu, ci a stat cu soţia sa în noapteadinaintea dezbaterii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MCPPRESS
23 Apr 2011

Daca cititi cu atentie articolele de presa din ultimii zece ani, in care este vehiculat numele "SORIN OVIDIU VANTU", observati ca politicienii aflati astazi in opozitie, l-au sustinut pe acest om de afaceri. Dupa cum va amintiti, premierul Adrian Nastase sub pretextul ca va ajuta pagubitii FNI si-a marit efectivul electoratului in perioada alegerilor din acea vreme. De aici este clar ca, toti cei care au pus mana pe putere, au beneficit de acesti bani, si atunci, este vinovat, tot "poporul"

Adauga un comentariu

Random image