2019-01-22 18:53


Violenţă şi agresiuni sexuale în armata australiană

 |  14:02
Violenţă şi agresiuni sexuale în armata australiană

Agresiuni sexuale asupra adolescenţilor, violenţe, ritualuri brutale de iniţiere: un raport publicat vineri scoate la iveală practicile din armata australiană, zguduită în ultima vreme de mai multe scandaluri.

Televiziunea publică Australian Broadcasting Corporation – ABC, a obţinut copia completă a unui raport solicitat de guvernul australian şi din care au fost publicate fragmente în urmă cu trei luni. Acest raport detaliază 850 de cazuri de maltratare gravă în armata australiană începând cu anii 1950, printre care abuzuri sexuale şi violenţe comise asupra unor adolescenţi de doar 13 ani.

“Este clar că mulţi băieţi au fost victime ale agresiunilor sexuale şi violenţelor grave din anii “50 până în anii “70, chiar şi “80”, potrivit documentului. Multe victime au comis asupra altor tineri recruţi aceleaşi violenţe, se adaugă în text, care previne că “unele agresiuni comise asupra tinerilor între 17 şi 20 de ani, fete şi băieţi, sunt la fel de înfricoşătoare ca cele comise asupra băieţilor” între 13 şi 16 ani.

Raportul subliniază “existenţa unei culturi a muşamalizării cazurilor de maltratare. Nu numai că agresorii nu au fost niciodată urmăriţi în justiţie, dar victimele care au îndrăznit să depună plângere au fost ostracizate.

Ministrul apărării australian, Stephen Smith, a negat că ar fi încercat să cenzureze acest raport, din care a publicat doar câteva pagini în urmă cu trei luni. “Am publicat suficient material pentru a dovedi că este vorba de acuzaţii serioase şi de probleme foarte îngrijorătoare”, a declarat ministrul, adăugând că armata australiană are o politică de “toleranţă zero cu privire la toate aceste cazuri”.

Premierul Julia Gillard a calificat drept “profund dureroase” acuzaţiile aduse în raport, a cărui lectură este “cu adevărat îngrijorătoare”. “Trebuie să decidem în prezent asupra celei mai bune modalităţi de a face faţă acestor probleme, având în vedere perioada în care au avut loc cele mai multe dintre cazuri”, a declarat aceasta pentru presă. Înfiinţarea “unei comisii regale pentru aceste cazuri, sau cel puţin pentru cele mai grave, reprezintă o opţiune”, a precizat premierul australian.

Guvernul a solicitat acest raport după mai multe scandaluri sexuale din cadrul armatei australiene. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-30

TAGURI: Australia, scandal, armata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...