2019-01-19 14:34


Viorica DĂNCILĂ, după vizita la BRUXELLES: „M-a supărat că toate întrebările jurnaliștilor au fost negative…”

 |  11:38
 Viorica DĂNCILĂ, după vizita la BRUXELLES: „M-a supărat că toate întrebările jurnaliștilor au fost negative…”

Premierul Viorica Dăncilă spune că le-a solicitat preşedinţilor Consiliului European, Parlamentului European şi Comisiei Europene, cu care s-a întâlnit în acestă săptămână la Bruxelles, ca atunci când vor informaţii despre situaţia din România să le ia direct de la Guvern şi să o sune pe ea, pentru a arăta "care este adevărul", în condiţiile în care au existat foarte multe dezinformări legate de modificările legilor justiţiei.

"Am discutat cu fiecare dintre preşedinţi, am subliniat de fiecare dată că doresc independenţa justiţiei, vreau ca lupta anticorupţie să continue, dar în acelsi timp să fie respectate drepturile cetăţenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk şi Tajani ca atunci când vor informaţii să le ia de la Guvernul României, pentru că au existat foarte multe dezinformări şi dacă dânşii cred ca sunt probleme pe o anumita lege, să discutăm punctual pentru a îndrepta, dacă este nevoie, şi pentru a arăta care este adevărul", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă i s-au părut îngrijoraţi liderii europeni, în contextul avertismentelor acestora privind lupta anticorupţie din România, Dăncilă a susţinut că nu a mai văzut "aceeaşi îngrijorare" la Bruxelles.

Chestionată despre faptul că jurnaliştii străini au pus întrebări despre problemele interne ale României, de exemplu despre Darius Vâlcov şi Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă s-a plâns că "toate întrebările au fost negative", pentru că s-a dorit această percepţie despre România. 

”S-a dorit această perceptie despre România, mulţi au luptat să existe o percepţie negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative. Aş fi vrut să aud măcar o întrebare pozitiva despre România (...), să aud felicitări că România are 7% creştere economică . Dar toate întrebarile au fost legate de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. (...) Am răspuns cum cred eu că este corect: justiţia trebuie să fie liberă, dar în acelaşi timp drepturile cetăţenilor trebuie apărate. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiţie”, a conchis premierul Dăncilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-24

TAGURI: bruxelles, dancila, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
24 Feb 2018

ORICINE DIN LUMEA ASTA ISI POATE DA SEAMA DE LIPSA DE DISCERNAMANT SI DE BUNA CREDINTA A POLITRUCILOR INCOMPETENTI SI A GUVERNANTILOR PAPAGALI din RO lipsiti de orice logica sau previziune.
LEVST.
24 Feb 2018

Dancila le-a cerut liderilor UE sa o sune direct pe ea cand vor informatii despre Romania, ca sa le spuna "adevarul".(...)____------____femeia aceasta trebuie sa fie chiar complet idioata de vine cu asa pretentii, se considera sursa unica si (probabil) indisputabila, a adevarului...E culmea, chiar din prima zi , tipa numai perle a regurgitat, nu poate fi altfel decat si in gandire, cea ce impune ca dezastrul nu se va stopa ci va fi amplificat...Pana la urma chiar si dragnea va regreta alegerea...Ce rai acei ziaristi, cum de nu au intrebat-o unde este Republica Moldova, de la ce magazin si-a cumparat brosa, s.a.m.d....Total autista!
ANONIM
24 Feb 2018

Despre CORUPTIBILI SI CORUPTI. CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica . EI SE POT BUCURA DE “PREZUMTIA DE NEVINOVATIE” (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica . Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE NEVINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE CINSTE, DE MORALITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE,DE PATRIOTISM etc (ca find coruptibili sau corupti). Trebuie anulate toate imunitatile si legile favorizatoare protectioniste emise de alesi in favoarea alesilor, PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO. CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT. Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului, pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului. PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc), aceste prerogative trebuie sa revina societatii civile oragnizate.
RAID
24 Feb 2018

Dovada este clara ca psd alde este grupare de crima organizata iar toader min justitiei este slugoiul mafiei.dancila nu trebuie luata in seama o tata pusa de disperatul dragnea sa scape haita.oricum nu ii baga nimeni in seama.dragnea este deja mortaciune si a inceput sa puta a hoit.
COCINA PSD
24 Feb 2018

mergeti la Belgrad sa va puna ghita niste intrebari pozitive...si dupa aia in MAdagascar,Costa Rica...sa discutati cu mafiotii
JUSTITIE
24 Feb 2018

Exista dovezi ca ceea ce a citit ratatul de toader nu a fost facut in min de justitie .a fost facut de crima organizata antena3 rtv gasca infractoare psd alde.asa ca de fapt toader trebuie sa-si dea demisia si sa fie arestat .verificati si veti descoperii aberatiilec acestui toader si infractiunile savarsite.
Random imageUltimele stiri

loading...