2019-02-18 12:22


Viorica Dăncilă, reacţie după ce Iohannis a amânat remanierea: Fac apel la preşedinte să îşi schimbe atitudinea

 |  12:44
Viorica Dăncilă, reacţie după ce Iohannis a amânat remanierea: Fac apel la preşedinte să îşi schimbe atitudinea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri apel la preşedintele Klaus Iohannis să îşi schimbe atitudinea, pentru a nu provoca incertitudine, după ce şeful statului a amânat decizia privind numirile la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

"Fac un apel public către domnul preşedinte Iohannis să-şi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante. Am convingerea că românii au nevoie de unitate şi ca instituţiile statului să funcţioneze coerent şi să găsească soluţii care răspund cel mai bine nevoilor cetăţenilor", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a afirmat că preşedintele Iohannis "face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului în două domenii vitale".

"Consider că astfel de acţiuni politice nu-şi au rostul, mai ales în această perioadă în care ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi în care sărbătorim Centenarul. Ar fi momentul să ne bucurăm de consens, de înţelegere, la 100 de ani de la Marea Unire", a subliniat premierul, potrivit News.ro.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre remanierea Guvernului: Până după 1 decembrie nu se va schimba nimicPreşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernamentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

"Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Este ceva ce nu s-a mai întâmplat, nu s-a mai auzit şi, în acest fel, nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă, mai degrabă, cu un carusel decât cu o guvernare. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Până atunci, pot să vă spun că nu se va întâmpla în această zonă nimic", a precizat Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-23

TAGURI: viorica dancila, iohannis, remaniere, presedinte,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Noi 2018

Intai trebue sa citeasca cam 2 luni ,apoi se va duce in vizita prin tari straine ,apoi se va mai gandi si daca va putea va semna Dar pana atunci :NU!
ANONIM
23 Noi 2018

Asta ptr ca la prima abatere de la constituție a acești homălău STERP nu a fost suspendat ....pe cine il ierți ți se urca cu bocancii lui de nazist pe cap ....
ANONIM
23 Noi 2018

Despre guvernare și economie. "Cum vă place", oarecum "citat" ? https://www.youtube.com/watch?v=BTzl-RBrarY sau https://www.youtube.com/watch?v=CbBy4pMIbOI
ANALFABETA
23 Noi 2018

Vida din Videle sa citeasca Hotararea 2 din 2012 a CCR UNDE SE STIPULEAZA CA DECIZIILE U.E. SI RECOMANDARILE MCV SUN OBLIGATORII. TOATE LEGILE ANTI JUSTITIE DATE DE MAFIA PSD TREBUIESC ABROGATE . TOTI CARE AU DAT ABUZIV ACESTE LEGI VOR RASPUNDE IN FATA UNUI PARCHET DE JUDECATA PENTRU SUBMINAREA JUSTITIEI SI A STATULUI DE DREPT. VIDA ANALFABETA CITESTE DUPA FITZUICILE LUI VALCOV PUSCARIASUL SI A LUI draknea HOTUL HOTILOR CARE A FURAT BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI DUPA METODA '' STERPULUI'' ILICI LENIN iliescu.
ANONIM
24 Noi 2018

PROASTA A FOST DATA LA O PARTE DE TIGANCA URSOAICA DE JIU SI SA PISAT PE EA . DAR O INPINGE GASCA SI MAFIOTUL DRAGNEA IN FATA , CA UDREA TIGANCA DE PLESCOI LUI BASESCU
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...