2019-03-18 16:06


Viorica Dăncilă şi-a prezentat prezintă bilanţul, la şase luni de guvernare: Investiţiile publice au crescut cu peste 50%

 |  15:51
Viorica Dăncilă şi-a prezentat prezintă bilanţul, la şase luni de guvernare: Investiţiile publice au crescut cu peste 50%

Premierul Viorica Dăncilă, care şi-a prezentat luni bilanţul după şase luni de guvernare, a susţinut că criticile referitoare la lipsa investiţiilor au fost nefondate, în contextul în care bugetul alocat acestora a crescut cu peste 50% în primul semestru, la 9,1 miliarde lei, faţă de primele şase luni ale anului trecut, iar avansul investiţiilor străine arată că investitorii nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat luni, la prezentarea bilanţului după şase luni de guvernare, că criticile referitoare la lipsa investiţiilor au fost nefondate, în contextul în care bugetul alocat acestora a crescut cu peste 50% în primul semestru, la 9,1 miliarde lei, faţă de primele şase luni ale anului trecut, iar avansul investiţiilor străine arată că investitorii nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii Guvernului.

Suma prezentată în cazul investiţiilor publice este însă mai mică decât cea înregistrată în 2016, 2015, 2014 şi 2013, după primele şase luni, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor în anii anteriori.

Astfel, după primul semestru din 2013, investiţiile publice erau de 12,2 miliarde lei, acestea scăzând apoi la 9,6 miliarde lei după primul semestru al anului 2014. În perioada ianuarie-iunie 2015, investiţiile au stagnat la 9,6 miliarde lei, acestea crescând la 11 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Dăncilă a spus că avansul din primele şase luni arată că criticile legate de investiţii sunt nefondate.

”Investiţiile publice reprezintă un capitol vizat de critici. Dacă ne uităm în grafic, în semestrul unu 2017, investiţiile publice erau de 6 miliarde lei. În semestrul unu 2018, investiţiile publice sunt de 9,1 miliarde lei. Graficul de faţă arată cât de lipsite de temei a fost aceste critici. Investiţiile publice au crescut cu mai mult de jumătate din suma de anul trecut”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a mai spus că investitorii nu se lasă impresionaşi de ştirile false şi alarmiste.

”Investiţiile străine directe ne arată că, din fericire, investitorii nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii Guvernului. Am adăugat aici şi anul 2016, pentru că aş vrea să vă reamintesc cum se spunea că vor pleca investorii dacă vom mări salariul minim, aşa cum e prevăzut în programul de guvernare. (...) Iată că investitorii nu au plecat, dimpotrivă, au venit şi a investit cu încredere în România”, a spus Dăncilă.

Premierul a mai spus că investiţiile străine directe au crescut cu 65,7% după primele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 2,21 miliarde euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-23

TAGURI: VIORICA DANCILA, bilant, guvern,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Iul 2018

iata bilantul lui iohannis dupa 4 ani de domnie :excursii cat cuprinde in special la Miami ca acolo are si un domeniu si o casa apoi in tara la munte si la mare cat mai multe si mai dese Despre politica ce sa zic ,politica la el este ,,jos guvernul ,jos Dancila jos Dragnea'' ,Frane la tot ce vrea sa faca actualul guvern atacuri repetate la PSD la premier la parlament indiferent daca fac bine sau nu
@ ANONIM BOLNAV
24 Iul 2018

Bilantul celor trei guverne psd-alde: Trei premieri intr-un an jumate au dus euro la cel mai inalt nivel, inflatia la cel mai inalt nivel, robor la cel mai inalt nivel.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...