2019-02-16 06:09


“ Visul american”. Studenţi străini, inclusiv români, dau piept cu abuzurile în SUA

 |  18:53
“ Visul american”. Studenţi străini, inclusiv români, dau piept cu abuzurile în SUA

Nimicnu e ceea ce pare. Visul american devine pentru destui studenţi străini uncoşmar. Mulţi studenţi străini, printre care şi români, care au sosit în SUA încadrul unui program de schimburi culturale, se confruntă în această ţară cucondiţii de muncă foarte dificile, dar şi abuzuri sexuale sau chiar ameninţăricu moartea.

Înurma unei anchete realizate de Associated Press, aceşti studenţi străini ajunşiîn SUA cu vize J-1 (necesare şi în cadrului cunoscutului Program Work andTravel, n.red.) sunt atraşi de ofertele unor intermediari care promit locuri demuncă stabile pe perioada verii. Unii dintre ei sunt plătiţi cu un dolar pe orăsau chiar mai puţin, locuiesc în apartamente atât de aglomerate încât suntnevoiţi să doarmă cu rândul sau sunt ameninţaţi cu deportarea în cazul în carerenunţă la locul de muncă oferit.

Celpuţin două anchete federale pentru trafic de persoane sunt în curs dedesfăşurare în legătură cu vizele J-1, a precizat un oficial american dinserviciile de imigraţie.

"Nueste ceea ce credeam când am plătit atâţia bani să vin aici", a declaratNatalia Berlinschi, o româncă venită în Statele Unite cu o astfel de viză, însperanţa că va face economii pentru cursurile sale de stomatologie. Ea a rămasînsă fără loc de muncă în această vară, ajungând să "cerşească" oangajare în staţiunea Myrtle Beach din statul american South Caroline, şi fiindnevoită să împartă o casă cu trei dormitoare cu alţi 30 de studenţi careparticipă la programul de schimburi culturale.

"Amfost tratată foarte, foarte rău. Nu mă voi mai întoarce niciodată", adeclarat românca.

Multefemei care sosesc în Statele Unite cu vize J-1 sfârşesc în a lucra în cluburide striptease, fie din propria alegere, fie forţate, conform ancheteiAssociated Press.

Oucraineancă, Katya, care a fost audiată în Congres în 2007 pe tema traficuluide persoane, a afirmat că a fost forţată, alături de o altă studentă, sălucreze într-un astfel de club, că i s-a confiscat paşaportul şi că a fostobligată să plătească 35.000 de dolari pentru documentele necesare angajarii.Cele două au fost ameninţate că, în caz contrar, familiile lor din Ucraina vorfi ucise, potrivit mărturiei femeii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...