2018-12-11 16:18


Vizită nedorită: Kover Laszlo a venit în România!

 |  14:37
Vizită nedorită: Kover Laszlo a venit în România!

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a venit în România, în pofida solicitărilor părţii române de a-şi amâna vizita de la noi din ţară. Oficialul maghiar  a aterizat în urmă cu puţin timp, pe aeroportul din  Târgu-Mureş. Acesta a venit pentru a susţine candidaţii Partidului Civic Maghiar la alegerile locale.

Atât reperezntanţii UDMR  cât şi Vasile Blaga, au spus că decizia lui Kover este neinspirată.

Reamintim că Vasile Blaga şi Roberta Anastase i-au trimis ieri o scrisoare lui Kover în care i-au solicitata să efectueze vizita în România după alegerile de pe 10 iunie.

Vine ca persoană particulară

Într-o scrisoare de răspuns adresată ieri celor doi preşedinţi ai Camerelor din România, Laszlo Kover a declarat că va efectua o vizită neoficială în România, o ţară prietenă care doreşte să adere la zona Schengen, ca persoană particulară, ca om politic, ca preşedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar /PCM/ din România, formaţiune a etnicilor maghiari oficial înregistrată, şi nu în ultimul rând ca cetăţean al UE, şi nu în calitate de demnitar public.

Potrivit MTI, Kover a remarcat faptul că, înainte de diferite scrutinuri, politicieni români au efectuat vizite similare în Republica Moldova şi Spania pentru a sprijini în mod democratic forţe politice româneşti locale.

Kover şi-a exprimat speranţa că a reuşit să risipească temerile politice şi a cerut părţii române să-l informeze imediat dacă există vreun obstacol legal în calea vizitei sale planificate, notează agenţia de presă ungară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-06

TAGURI: Kover_Laszlo, vizita_Romania, Parlament ungar, tensiuni, scrisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANUL
05 Iun 2012

unde e armata romana? avionul trebuia doborat inainte sa aterizeze pe aeroport. sa vina armata!
GICA
05 Iun 2012

Pacat...mare pacat. Politicienii nostrii sunt in stare pentru a se mentine la putere sa accepte orice....Sa fim batjocoriti in tara noastra, sa fim facuti barbari, sa nu ni se respecte drepturile si libertatile....Pentru ce....pentru a se mentine la putere PDL si celelalte partide . Pentru a se mentine la putere actualul presedinte..........UDMR a fost partidul care a beneficiat si va beneficia de toate avantajele partidelor aflate la putere pentru ca acestea sa se mentina cat mai mult timp la carma.......CU CE PRET...Unde esti tu TEPES Doamne.....Pacat de aceasta tara si de acest popor.....
Random imageUltimele stiri


loading...