2019-05-21 20:53


Viziteu, USR: Coldea a spus că au existat POLITICIENI care se declarau VOLUNTARI să ofere informaţii şi solicitau întâlniri cu SRI

 |  11:33
Viziteu, USR: Coldea a spus că au existat POLITICIENI care se declarau VOLUNTARI să ofere informaţii şi solicitau întâlniri cu SRI

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a susţinut, miercuri, că, după afirmaţiile lui Florian Coldea în care susţinea că au existat politicieni care se ofereau voluntar să dea informaţii SRI, l-a întrebat dacă Liviu Dragnea se afla printre aceştia, Coldea spunând: nici nu confirm, nici nu infirm.

"Florian Coldea a declarat ieri în cadrul audierilor din Comisia de control a SRI că au existat politicieni care se declarau voluntari să ofere informaţii şi solicitau pentru acest lucru întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informaţii. În acest context, l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre aceşti politicieni voluntari era şi Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informaţie, şi anume celebrul . Menţionez că în alte situaţii, ofiţeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegaţiile pe care le-au considerat neadevărate”, a arătat deputatul USR Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control, potrivit unui comunicat de presă al USR.

El a mai precizat că Florian Coldea s-a referit şi la relaţiile cu SRI ale fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

“Coldea a mai explicat că anumiţi politicieni, când au văzut că relaţiile instituţionale cu oficiali ai SRI nu le asigură protecţia în faţa legii, au început să atace instituţia. Fostul numărul doi din SRI l-a oferit ca exemplu în acest sens pe Sebastian Ghiţă, fugit astăzi în Serbia”, arată Viziteu.

Lucian Viziteu a apreciat că preşedintele Comisiei, social-democratul Claudiu Manda, a refuzat ”să ducă discuţia în direcţia corectă”.

“În ciuda faptului că prezenţa lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzaţia că preşedintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuţia în direcţia corectă. Am avut senzaţia, timp de 8 ore, că grija principală a domnului Manda a fost aceea ca nu cumva domnul Coldea să spună ceva ce ar putea aduce prejudicii directe domnului Liviu Dragnea. Probabil aşa se explică şi discuţia privată dintre domnul Manda şi generalul Coldea, de aproximativ jumătate de oră, dinaintea începerii audierii. Întrebările domnului Manda au cuprins mai degrabă frustrarea şi nemulţumirea liderilor PSD şi nu numai, care au fost condamnaţi sau trimişi în judecată ca urmare a interceptărilor SRI sau a muncii operative depuse de profesioniştii acestei instituţii. Senzaţia de final în urma celor 8 ore de audieri a fost aceea că în PSD se vor găsi oricând politicieni care să hărţuiască şi să umilească ofiţeri de informaţii, nu cu scopul de a afla adevărul ci doar pentru a proteja persoanele cu probleme penale din partid.”, a adăugat deputatul USR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: usr, lician stanciu viziteu, coldea, dragnea,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Mar 2018

cine dracu conducea SRI..nu cumva chiar Udrea si Cocos?asa se lauda Udrea,ca ea isi bea cafeaua la SRI cu COCOS,care da sacose cu bani pentru diverse afaceri In realitate Coldea nu a spus nimic,doar chestii de genul "apa e uda si provine de la ploaie"...adica banalitati fara nicio valoare..Cum naiba fug atatia inculpati si totul face parte din peisajul de zi cu zi ..Ghitza e in concediu pentru aruncat rahat in ventilator dinSerbia si arunca nonstop cate o galeata pe ecranele-hazna...Kovesi se tot preface ca-l prinde dar nu are cum....deja seamana a circ si menajerie cu animale dresate...vine dresorul da din bici....PLEOSHHHK...Ghita treci in Serbia....peurma FLEoSHHK....Bica treci in Costa Rica...si noi trebuie sa credem circul asta..ha ha ha stupid people
Random imageUltimele stiri


STARBAG