2017-01-23 08:37


Vosganian: Dacă Băsescu nu acceptă premierul propus de noi, limita sa ar putea fi înainte de 2014

 |  20:01
Vosganian: Dacă Băsescu nu acceptă premierul propus de noi, limita sa ar putea fi înainte de 2014

Consilierululprezidenţial Sebastian Lăzăroiu lansează din când în când afirmaţii menite săpună pe jar politicienii din România, în special pe cei din Opoziţie. Potrivitacestuia, nu contează dacă în 2012 Opoziţia va avea majoritate parlamentară,deoarece premierul va fi ales tot de actualul preşedinte, Traian Băsescu. SebastianLăzăroiu a mai susţinut şi că, în 2012, pe buletinele de vot nu va exista nici oalianţă între PSD şi ACD, contrazicându-şi propria profeţie, conform căreiaPSD-ACD vor obţine la alegeri maximum 40%.

“DacăAlianţa PSD-ACD va lua majoritate în Parlament, preşedintele e obligat sănumească un candidat la funcţia de premier din cadrul acestei alianţe, dar nu şinumele. Partidele nu-i pot impune numele candidatului respectiv, deci rămâne încontinuare alegerea preşedintelui”. Aceasta este declaraţia consilieruluiprezidenţial Sebastian Lăzăroiu, din cadrul unui interviu acordat pentruHotNews.

Rugat să comentezeafirmaţia lui Lăzăroiu, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declaratpentru “Puterea”: “Dar cum aş putea să comentez eu dacă asta este interpretareaConstituţiei? Sunt de părere însă că preşedintele nu trebuie să împingălucrurile prea departe. În clipa în care o alianţă câştigă, fiind vorba devoinţa populară, atunci alianţa respectivă trebuie să îşi ducă mai departemisiunea dată de popor şi să guverneze. Nu facem casting de prim-miniştri.Chiar nu putem să împrumutăm prim-miniştri de la Palatul Cotroceni. Adică dacă preşedintelevrea să-şi bată joc de ţară, poate să facă şi asta. Numai că totul are o limită,iar limita lui s-ar putea să fie înainte de 2014 dacă face asta. Acum eadevărat că va trebui şi un punct de vedere al Curţii Constituţionale, s-arputea ca CC să spună că el face ce zice Constituţia, dar eu cred că aceastaeste menită să-i apere pe români, nu să le creeze probleme”.

De asemenea, fostulpreşedinte al României Ion Iliescu susţine că declaraţiileconsilierului prezidenţial Lăzăroiu sunt premature, dacă nu chiar inutile. “Astea-schestii de detalii de acum. Important este să se stabilească cadrul general, platformaşi lucrurile de fond. Chestiunile de ordin nominal sunt pure detalii acum, săajungem acolo, asta e important. În momentul de faţă este inutilsă se discute aşa ceva. Împingerea subiectelor pe aspecte secundare şi mai alesnominalizări este total inutilă. Acum important este principiul pe care celedouă partide şi cel de-al treilea să acţioneze în comun pentru a creacondiţiile unei schimbări de fond în politica românească. În fază ulterioarăvin nominalizările”, a declarat preşedintele de onoare al PSD, concluzionând căeste pierdere de vreme şi că se deterioreazăclimatul discuţiei dacă se vorbeşte desprepersoane şi nominalizări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image