2018-07-22 09:52


Zeci de civili, masacraţi în Siria

 |  08:04
Zeci de civili, masacraţi în Siria

Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH) avertizează că zeci de civili au fost masacraţi duminică în cursul unor noi violenţe comise în Siria, în contextul în care armata pierde tot mai mulţi soldaţi.

Potrivit OSDH, 36 de civili, 27 de soldaţi şi 9 rebeli şi-au pierdut viaţa în cursul represiunii şi a luptelor în toată ţara. Pe de altă parte, potrivit televiziunii de stat, 'un grup terorist l-a răpit pe muftiul din Deir Ezzor (în estul ţării) Abdel Kader el-Raoui', iar membri ai acestui grup sunt căutaţi activ.

Un număr de 16 soldaţi, căzuţi în luptele din regiunea Alep (nordul Siriei), în apropiere de localitatea rebelă Atareb şi satul Kafar Halab, figurează printre militarii ucişi. OSDH  a precizat că 'un număr neprecizat de soldaţi' au dezertat în această regiune după un atac al rebelilor împotriva unităţii lor, în cursul căruia 'rebelii au capturat multe arme'.

Forţele guvernamentale s-au angajat în lupte împotriva unui grup terorist care ataca cetăţenii în cartierul Jabalize din Deir Ezzor, ucigând 'zeci de terorişti', a anunţat agenţia oficială Sana.

'A devenit normal să existe 100 de morţi zilnic', a subliniat preşedintele OSDH, Rami Abdel Rahman, denunţând 'absenţa deciziilor comunităţii internaţionale' cu privire la criza din Siria.

În ultimele zile, autorităţile de la Damasc şi-au intensificat represiunea cu bombardamente continue asupra punctelor de rezistenţă rebele, atacuri şi operaţiuni ale forţelor de securitate, scrie Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: Siria, OSDH, civil

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova