2018-12-17 09:28


Zeci de copii eliberaţi şi proxeneţi arestaţi în SUA într-o amplă acţiune a FBI

 |  09:55
Zeci de copii eliberaţi şi proxeneţi arestaţi în SUA într-o amplă acţiune a FBI

Poliţia federală din Statele Unite a anunţat, luni, că aproximativ 80 de copii au fost eliberaţi şi 104 de presupuşi proxeneţi au fost arestaţi, în cadrul unei operaţiuni, denumită "Cross Country", de la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva prostituţiei infantile.

Peste 8.500 de poliţişti locali şi federali ai fost mobilizaţi în 57 de oraşe americane în cadrul unei operaţiuni în cadrul căreia 79 de copii au fost eliberaţi şi peste 100 de presupuşi proxeneţi au fost arestaţi.

Ernie Allen, preşedintele Centrului Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi, a avertizat că "aceste crime oribile se întâmplau în oraşele americane şi victimele sunt copii americani".

Acţiunea a făcut parte din "Iniţiativa Naţională privind Pierderea Inocenţei", un program federal demarat în 2003 de către FBI, iar arestările au avut loc în Baltimore şi New York (nord-est), Chicago (nord), Seattle (nord-vest), San Francisco şi Los Angeles (vest), las Vegas şi Phoenix (sud-vest), Huston (sud), Miami (sud-est), dar şi în Washington (est).

"Prostituţia infantilă este o ameninţare majoră pentru copii de pe tot teritoriul Statelor Unite (…) Este un delict violent şi deplorabil, noi colaborăm cu partenerii noştri pentru a-i pune capăt şi pentru a trimite după bare indivizii şi membrii reţelelor care exploatează sexual copii", a afirmat Kevin Perkins, director adjunct al FBI, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: FBI, Statele_Unite, copil, proxenet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...