2019-05-23 12:09


Zi FOARTE IMPORTANTĂ pentru legile justiţiei - Comisia Iordache, ultimele dezbateri pe OUG 92 înainte de votul final

 |  10:31
Zi FOARTE IMPORTANTĂ pentru legile justiţiei - Comisia Iordache, ultimele dezbateri pe OUG 92 înainte de votul final

Comisia pentru legile justiției discută, marți, OUG 92 privind modificarea legilor justiției. Chiar dacă forul legislativ a adoptat un raport favorabil cu amendamente, inițiativa a fost retrimisă la Comisie pentru dezbaterea unei propuneri a CSM. Votul final, posibil miercuri la Senat.

"1. Dezbateri asupra proiectului de lege privind adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 92/2018 – retrimis la Comisie. 2. Reexaminarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, ca urmare a pronunțării și publicării Deciziei CCR nr. 633/2018", sunt punctele care figurează pe ordinea de zi a ședinței de marți a Comisiei speciale pentru Legile Justiției.

În ceea ce privește al doilea punct pe ordinea de zi a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului privind legile justiției, condusă de Florin Iordache, CCR a publicat pe 28 noiembrie motivarea deciziei referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală. În motivare există şi două opinii separate, formulate de judecătorii Daniel Morar şi Livia Stanciu.

Curtea Constituţională a constatat că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale. Judecătorii CCR s-au pronunţat, pe 12 octombrie, pe trei obiecţii de neconstituţionalitate a legii de modificare a Codului de Procedură penală, obiecţii formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi Preşedintele României. Curtea a dispus conexarea celor trei sesizări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-04

TAGURI: legile justitiei, comisia iordache, dezbateri, oug 92, vot final
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG