2017-01-23 20:54


Ziariştii, tot mai izolaţi la Camera Deputaţilor. Presa acreditată la Cameră dăunează grav concediilor deputaţilor

 |  19:51
Ziariştii, tot mai izolaţi la Camera Deputaţilor. Presa acreditată la Cameră dăunează grav concediilor deputaţilor
Dupăo lună şi jumătate de discuţii, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ieri sărestricţioneze accesul ziariştilor la nivelul P1, acolo unde se află principalasalăde şedinţe. Motivul: deputaţii s-au arătat extrem de deranjaţi de faptul căsunt abordaţi pe holul sălii de plen de reporteri cu tot felul de întrebăripersonale şi incomode. Alţii s-au plâns că se împiedică de cablurileteleviziunilor de ştiri care şi-au instalat ministudiouri la P1. Încă de laşedinţa din 1 februarie conducerea Camerei a luat în discuţie acest subiect.Potrivit unor surse din BP, plecându-se de la o dezbatere despre cazulelectricianului de la TVR care s-a aruncat de la loja sălii de plen în timp cese dezbătea moţiunea pe Legea salarizării, liderii deputaţilor au început să sevaite că jurnaliştii îi hărţuiesc cu tot felul de “prostii”, iar ei că nu potsă-şi facă treaba din această cauză.

Celmai vehement a fost atunci, potrivit surselor citate, liderul grupuluideputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu, care s-a revoltat că ojurnalistă de la o televiziune l-a întrebat unde şi-a petrecut concediul pentrucă-l vede cam bronzat. Discuţia despre jurnalişti din februarie s-a ţinut cumicrofoanele închise, pentru a nu apărea în stenograma şedinţei. Secretarulgeneral la Camerei, Gheorghe Barbu, s-a angajat atunci să rezolve cumvaproblema pentru ca aleşii să nu mai fie deranjaţi de presă.

Înacest moment, jurnaliştii acreditaţi la Parlament au acces pe toată suprafaţanivelului P1, acolo unde se află sala de plen, sala Biroului Permanent şibiroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ei pot sta de vorbăcu deputaţii atunci când aceştia intră sau ies din sala de plen şi când se ducla bufet. Tot pe holul de la P1 este instalat un televizor cu ajutorul căruia ziariştiipot urmări în direct şedinţa de plen. Asta în cazul în care jurnaliştii nu vorsă se ducă în lojele rezervate lor. Jurnaliştii invocă adesea problemasonorizării deficitare la nivelul lojelor.

Presa,mutată cu un etaj mai jos

Dupădecizia de ieri a conducerii Parlamentului, care va fi pusă în aplicare în 30de zile, pentru ziarişti se va înfiinţa un centru media la etajul P al CamereiDeputaţilor, unde vor fi mutate toate mini-studiourile televiziuniloracreditate. Televizorul de la P1 va fi mutat şi el un etaj mai jos, la nivelul P.Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, presa va avea totuşiacces la etajul P1, dar nu se ştie încă în ce condiţii. În timpul şedinţelor deplen presa va putea să fie prezentă în lojele 1,2,10 şi 11. Accesul publiculuila şedinţe va fi şi el restricţionat, primul rând al balcoanelor urmând a fiblocat şi supervizat de câte un angajat al Serviciului de securitate. Intrareape rândul 1va fiblocată prin lateral, prin nişte panouri de lemn,iar publicul va ocupaocupa rândurile 2,3,4, în limita locurilordisponibile. În plus, s-a luat decizia să nu fie permisă circulaţia întrelojele destinate presei şi cele destinate publicului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image