UPDATE: ZIUA DECIZIEI în PSD. Tudose: ”Dacă-mi cere partidul, DEMISIONEZ”
2018-08-19 16:31


UPDATE: ZIUA DECIZIEI în PSD. Tudose: ”Dacă-mi cere partidul, DEMISIONEZ”

 |  17:47
UPDATE: ZIUA DECIZIEI în PSD. Tudose: ”Dacă-mi cere partidul, DEMISIONEZ”

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care va fi decisă lista miniştrilor Guverului Tudose care vor fi înlocuiţi a început, la sediul central al PSD. Participă, alături de conducerea partidului, premierul şi membrii Cabinetului său. Înainte de ședința comună, Dragnea, Tudose și Sevil Shhaideh au o discuție privată, conform informațiilor Digi24.

UPDATE 2: 

Demisiile a trei miniştri care au fost puse la dispoziţia partidului de către aceştia nu au fost acceptate, aşa cum a reieşit din urma intervenţiilor participanţilor la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, neexistând însă un vot în acest sens până în jurul orelor 22,45. Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Rovana Plumb şi-au pus la dispoziţia partidului demisiile din funcţiile de miniştri ai Dezvoltării, Transporturilor şi Fondurilor Europene, au declarat pentru AGERPRES surse politice. Din intervenţiile din sală, s-a desprins însă concluzia că acest demers nu este unul acceptat de partid. La ora transmiterii acestei ştiri, după o pauză, membrii CExN al PSD urmează să ia o decizie. 

UPDATE 1 : 

La solicitarea lui Mihai Tudose, patru miniștrii au ales să își pună mandatele pe masă, iar dacă partidul o cere sunt dispuși să părăsească Guvernul.

Este vorba despre Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor și Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

La intrarea în sediul PSD din bulevardul Kiseleff, premierul Tudose a oferit jurnaliștilor o singură declarație: ”Dacă-mi cere partidul,demisionez”.

Comitetul Executiv al PSD urmează să-i dea un răspuns premierului Mihai Tudose, care cere schimbarea a patru miniştri. Pentru doi dintre aceştia, vizaţi de anchete ale DNA, liderii social-democraţi şi-au anunţat susţinerea acum două săptămâni, când au decis că vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu trebuie să demisioneze din Guvern.

ALDE a decis deja să mențină sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, și el vizat de o anchetă DNA.

Ministrul Rovana Plumb, vizată de remaniere, a refuzat să spună dacă a luat o decizie în privința unei eventuale demisii. Ea a spus că situația va fi discutată în Cex.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus, la sosirea la CEx, că nu se dorește o criză politică.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat afirmând că vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze, iar varianta a doua era ca PSD să le retragă sprijinul politic pentru că persoanele urmărite penal, trimise în judecată sau condamnate nu trebuie să facă parte din conducerea statului. El spunea că „este păcat că PSD nu a înţeles nimic” din repetatele sale apeluri pentru întărirea statului de drept şi avertiza că „această cale nu este cea bună”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-12
Citeste si:
ANALIZĂ. Cum ar putea fi decis conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE de niște afirmații ale lui IOHANNIS
IOHANNIS s-a decis pe cine susține în conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE: "Dacă şi acest Guvern ar cădea…”
ZIUA Z pentru PSD. La ce oră are loc ședința CEx, unde va fi decisă soarta a cel puțin CINCI miniștri din Guvernul TUDOSE

TAGURI: psd, cex psd, dragnea, premier, dragnea, tudose, ministri, iohannis

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...