2018-07-18 23:36


2500 de oameni au participat la Crosul Casiopeea. Bucureștenii sunt solidari cu supraviețuitoarele cancerului de sân

 |  18:43
2500 de oameni au participat la Crosul Casiopeea. Bucureștenii sunt solidari cu supraviețuitoarele cancerului de sân

Tineri, bătrîni, copii , peste 2500, s-au adunat și au alergat sâmbătă în sprijinul unei cauze nobile: donarea de proteze mamare femeilor care au trecut printr-o operație de extirpare a sânului. Aflat la ediția cu numărul 11, Crosul Casiopeea a început la ora 10:00, în Parcul Tineretului din București.

Participanții au făcut donații de participare iar toate fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea unor proteze mamare ce vor fi donate femeilor ce au trecut prin operația de mastectomie. Evenimentul a fost sprijinit de numeroase firme și companii printre care Apa Nova București și Veolia.

Sintagma ”Social Responsability”, parte importantă a strtegiei Apa Nova și care presupune modalitatea prin care se dă ceva înapoi comunității care te-a primit în mijlocul ei, sa regăsit și la acest eveniment, societatea bucureșteană oferind participanților și organizatorilor 3000 de sticle de apă.

Crosul și Marșul Casiopeea, organizat sâmbătă în București, reprezintă singurul eveniment sportiv din România care strânge donații pentru proteze mamare.

Trei sferturi dintre româncele diagnosticate cu cancer la sân ajung la mastectomie

La fiecare 19 secunde, undeva în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. În România, numărul femeilor diagnosticate îl depășește cu mult pe cel al mediei europene, mai îngrijorător fiind faptul că peste 75% dintre românce ajung pe masa de operații, din cauza depistării târzii a bolii. Greutățile nu se opresc, însă, odată cu operația și vindecarea. Deși protezele externe de sân și sutienul special necesar purtării acestora sunt pe lista Casei Naționale de Asigurări pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la sân pot aștepta până la doi ani pentru a intra în posesia protezei, procedurile de înscriere și atribuire fiind anevoioase și cererea foarte mare. Costurile unei proteze externe de calitate și a accesoriilor necesare purtării acesteia depășesc 150 EUR, ceea ce face achiziționarea lor imposibilă pentru multe dintre femei. Protezele au, însă, mai mult decât un beneficiu estetic, impactul lor simțindu-se asupra fizicului și psihicului, în egală măsură. O proteză de calitate împiedică presiunea asupra coloanei vertebrale, dar, mai ales, este un accesoriu crucial în redobândirea feminității și a încrederii în sine.

„Fiecare cicatrice înseamnă o viață diferită de cea de dinainte de operație, iar protezele sunt costisitoare și listele de așteptare pentru decontare se pot întinde pe ani întregi. Noi credem că readaptarea la propria viață este un proces care merită lafel de multă atenție ca vindecarea în sine, ", declară Marina Oțelea, Președinta Asociației Casiopeea.

Un eveniment pentru familie, dar și pentru echipe

Peste 19. 000 de persoane, adulți și copii, au participat în ultimii ani la crosurile Casiopeea. Evenimentul a fost gândit pentru toate vârstele, începând la ora 10:00 cu crosurile pentru copii și adolescenți și continuând cu cele ale adulților. Marșul familiei  a încheiat și ediția de anul acesta - o plimbare în semn de solidaritate, la care poate participa întreaga familie. În fiecare an, companii importante din România s-au alăturat acestei cauze, înscriind echipe proprii în cadrul competiției Corporate Challenge


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-04

TAGURI: apa nova, crosul casiopeea, cancer la san, masectonomie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova