2019-05-20 21:50


Alimentația sănătoasă pentru un bolnav de DIABET. Ce MODIFICĂRI apar în dietă

 |  16:32
Alimentația sănătoasă pentru un bolnav de DIABET. Ce MODIFICĂRI apar în dietă

O alimentație sănătoasă nu înseamnă mult timp alocat, mulți bani sau complicații. Specialiștii vă pot face un plan alimentar adaptat nevoilor și bolii dumneavoastră. Să mâncați bine înseamnă să faceți alegeri alimentare sănătoase si, important, mențineți un echilibru între cât mâncați, activitatea fizică pe care o faceți și medicamentele pe care le luați pentru a ține glicemia sub control.

Sunt numeroase modificări mărunte pe care le puteți face, dar care pot însemna enorm pentru dieta dumneavoastră. De exemplu, puteți schimba felul în care preparați mâncarea (la grătar în loc de prăjită), puteți alege alimente cu puține zaharuri sau grăsimi și puteți înlocui anumite alimente cu unele mai sănătoase:

pâinea albă, pastele și orezul pot fi înlocuite cu produse din făină integrală sau din făină specială pentru diabetici (pastele le puteți înlocui chiar cu legume tăiate julienne) carnea bogată în grăsimi sau procesată poate fi înlocuită cu una slabă (de exemplu piept de pui în loc de copane, piept de pui la cuptor în loc de mezeluri, etc) zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori, iar medicul dumneavoastră vă poate explica ce variante aveți la dispoziție cartofii albi pot fi înlocuiți cu cartofi dulci sucurile de fructe (care conțin mult zahăr) pot fi înlocuite cu cele dietetice (sau, și mai bine, mâncați fructul ca atare și beți mai multă apă) Consumul de alcool

Persoanele cu diabet de tip 2 pot consuma alcool, atâta timp cât au grijă la cantitate și sunt atenți să nu bea ”pe burta goală”. Trebuie să țină cont însă că alcoolul poate avea efecte neașteptate asupra glicemiei, potrivit novonordisk.com, citat de scoalapacientilor.ro. Conținutul în zahăr al băuturilor alcoolice poate cauza o creștere rapidă a glicemiei sau, și mai rău, combinația de alcool și medicamente anti- diabetice poate duce la hipoglicemie. Specialiștii avertizează că este dificil de prevăzut care vor fi efectele consumului de alcool.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-09

TAGURI: bolnav, diabet, alimentatie, dieta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG