2019-02-22 06:21


UPDATE. Încă un DECES, al 32-lea. Alte 220 de cazuri de RUJEOLĂ confirmate în ultima săptămână

 |  14:08
UPDATE. Încă un DECES, al 32-lea. Alte 220 de cazuri de RUJEOLĂ confirmate în ultima săptămână

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, până vineri, este de 8.246, fiind înregistrate 32 de decese. 220 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor, din 30 septembrie 2016, data declanşării epidemiei de rujeolă în România, a ajuns astfel la 8.246, fiind înregistrate 32 de decese, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicație la distanță a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din județul Dolj. Persoana a fost confirmată serologic cu rujeolă în luna februarie 2017, iar în luna iunie au apărut primele simptome ale complicației postrujeolice care a fost confirmată prin identificare virală (encefalită subacută mioclonică rujeoloasă).

“Distribuţia” celor 32 de decese: opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, 7 în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi, Mureş, conform news.ro. De la declanşarea epidemiei, rujeola s-a extins în 41 de judeţe. Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

Ministerul Sănătăţii a început în această săptămână o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care au primit termen o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut.

Rujeola, cunoscută în popor ca vestitul pojar, este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-21

TAGURI: cazuri, rujeola, romania, ultima saptamana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...