2019-02-19 17:50


ANCHETĂ în cazul bebeluşilor morţi la Maternitatea Iaşi: s-a aflat de unde a fost luată bacteria Klebsiella

 |  15:35
ANCHETĂ în cazul bebeluşilor morţi la Maternitatea Iaşi: s-a aflat de unde a fost luată bacteria Klebsiella

Cei doi bebeluşi care au murit luna trecută la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi nu au luat bacteria Klebsiella din spital, ci, cel mai probabil, de la vizitatori, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi.

Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie a declarat joi că ancheta declanşată în cazul bebeluşilor morţi la Maternitatea Cuza Vodă arată că micuţii nu au contractat bacteria Klebsiella din spital, ci cel mai probabil de la aparţinătorii acestora, care i-au vizitat.

El a mai spus că au fost recoltate mai multe probe din spital, inclusiv de la angajaţi, iar rezultatele au fost negative.

"S-au recoltat de la începutul anchetei 29 de probe din spital. Au fost analizate din punct de vedere epidemiologic şi au fost negative", a precizat şeful DSP Iaşi, Liviu Stafie, citat de News.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, dar şi conducerea Maternităţii Cuza Vodă din oraş au demarat anchete la sfârşitul lunii noiembrie, după ce doi bebeluşi născuţi prematur au murit, fiind infectaţi cu bacteria Klebsiella.

Cei doi bebeluşi cântăreau la naştere 1.700 de grame, respectiv 1.100 de grame si se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Medicii spitalului au confirmat faptul că moartea bebeluşilor ar fi cauzată de infecţia cu bacteria Klebsiella, dar au precizat că probele bacteriologice luate în interiorul spitalului de pe echipamente, dar şi de la cadrele medicale nu au confirmat existenţa bacteriei, ceea ce ar însemna că infecţiile ar putea proveni din exteriorul unităţii medicale.

Directorul medical al maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Maria Stamatin a declarat că în spital, toate echipamentele sunt sterilizate corespunzător şi că există protocoale de îngrijire clar stabilite.

Medicul Maria Stamatin a explicat că este posibil ca bacteria să fi fost adusă în spital de către aparţinătorii copiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-21

TAGURI: bebelusi morti, maternitatea iasi, bacterie klebsiella
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALLISON HOWARTS
22 Dec 2017

Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca, (1) Dacă doriți ex-spate. (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta. (3) Vrei să fii promovat în biroul tău. (4) Vrei să vindeci bolile mortale (5) Dacă vreți un copil. (6) Vrei să fii bogat. (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna. (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară. (9) vrei o soție / soț
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...