2019-02-23 11:55


Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Ministerului Sănătăţii despre mult aşteptatele doze de IMUNOGLOBULINĂ

 |  15:38
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Ministerului Sănătăţii despre mult aşteptatele doze de IMUNOGLOBULINĂ

Ministerul Sănătăţii anunţă că luni dimineaţă au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite cât mai curând posibil către spitale o mie de doze de IGVena, iar în cursul acestei săptămânivor fi primite alte 600 de flacoane de INTRATECT, ambele medicamente fiind utilizate pentru tratamentul imunodeficienţelor primare.

Ministerul Sănătăţii mai spune că pentru tratamentul imunodeficienţelor secundare, până la finalul acestei săptămâni vor mai fi achiziţionate 2.200 de flacoane de Pentaglobina.

Discontinuităţile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piaţă a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse,  au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare. În urma aprobării Ordonanţei de urgenţă  de suspendare temporară  a obligaţiei de plată a taxei clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017 imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS), spune Ministerul Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-05

TAGURI: imunoglobilina, doze, anunt, ministerul sanatatii, ultima ora
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...