2018-12-10 02:33


APEL disperat al Centrului de TRANSFUZIE Sanguină pentru o fetiță bolnavă de CANCER

 |  15:30
APEL disperat al Centrului de TRANSFUZIE Sanguină pentru o fetiță bolnavă de CANCER

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel disperat la cetăţenii care au grupa sanguină 0 RH negativ pentru o fetiţă bolnavă de cancer internată la Institutul Oncologic Bucureşti.

"Avem nevoie de donatori cu grupa 0 RH negativ pentru o fetiţă cu afecţiune neoplazică de la Institutul Oncologic Bucureşti. Ea are nevoie de trombocite, aşa că e e musai să fi donat cel puţin o dată în ultimele 6 luni şi să fi trecut 2 luni de la ultima donare. Vă aşteptăm la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (L-V, 7:30-13:30)", conform anunţul făcut pe Facebook de Centrul de Transfuzie Sanguină.

Condiții și beneficii

Femeile trebuie să aibă peste 56 de kilograme, iar bărbaţii peste 58 de kilograme şi să nu fi avut boli cronice sau cardiace. La donaţie, se recoltează 450 de mililitri de sânge care reprezintă 10% din volumul circulant al corpului, iar în aproximativ 24 de ore, organismul înlocuieşte sângele donat. Medicii spun că o persoană poate face donaţii de sânge o dată la 70 de zile. Toţi cei care donează beneficiază de o zi liberă de la locul de muncă, de şapte bonuri de masă şi de o reducere de 50% pentru transportul cu RATB-ul şi metroul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-12

TAGURI: apel, centru transfuzie, sange, fetita, bolnava, cancer
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...