2019-04-26 09:02


Aproape 2.000 de românce MOR anual din cauza CANCERULUI de COL UTERIN

 |  16:21
Aproape 2.000 de românce MOR anual din cauza CANCERULUI de COL UTERIN

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, la întâlnirea Boardului internaţional de prevenire şi control a infecţiilor cu HPV, că anual, în România, mor aproximativ 2.000 de femei din cauza cancerului de col uterin.

"Este o oportunitate pe care o are ţara noastră de a găzdui Bordul. În România, cancerul de col uterin omoară 2.000 de femei în fiecare an şi există o corelaţie statistică de sută la sută între cazurile de cancer de col uterin şi infecţiile cu virusul papiloma. S-a demonstrat că toate aceste cazuri de cancer sunt produse de infecţiile cu virusul papiloma, în plus o serie de alte cancere cu alte localizări se asociază cu acelaşi tip de infecţie, virusul papiloma", a afirmat microbiologul. El a amintit că în acest moment există un vaccin foarte eficient împotriva acestui tip de cancer şi că, la nivel global, s-au vaccinat zeci de milioane de fete, marea majoritate dintre ele ajungând la vârsta maturităţii fără a avea cancer de col uterin. "Probabil că este unul dintre vaccinurile cele mai sigure şi cu efecte remarcabile în ceea ce priveşte protecţia împotriva unei infecţii, iar acum mă refer la infecţia virusului papiloma. Proiectul pentru vaccinare - există momentan strânse de medicii de familie circa 12.000 de cereri de la părinţii fetelor care doresc să-şi protejeze fetele în acest sens. Acesta este primul pas, iar ulterior să fie introdus vaccinul pe lista programului naţional de vaccinare. În primul rând, profesioniştii trebuie să fie convinşi că acest vaccin este eficient şi sigur, iar după aceea să poată transmite informaţia populaţiei. Vaccinul este cel mai eficient la fete de 9-10 ani, dar aceeaşi eficienţă s-a demonstrat până la vârsta de 14 ani", a mai spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-16

TAGURI: cancer de col uterin, femei, romance, deces
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALENNA ALISON
22 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri


STARBAG