2018-05-24 06:59


Arsurile solare și CANCERUL de piele. Ce HAINE trebuie să purtăm vara

 |  23:28
Arsurile solare și CANCERUL de piele. Ce HAINE trebuie să purtăm vara

Soarele poate fi o adevărată binecuvântare la începutul verii. Dacă stați mult afară, aveți pielea mai albă, ceva alunițe și nu vă protejați cu haine cu mânacă lungă și cremă solară, în șase luni puteți face un cancer de piele ucigător. Dermatologii sunt cât se poate de serioși în această privința. Și ne mai spun ceva ce poate nu știam: hainele de culoare închisă sunt mai eficiente decat cele de culori deschise.

Radiațiile ultraviolete de tip B provoacă arsuri solare care, în timp, pot duce la cancer de piele. Și sunt tot mai multe cazuri. Majoritatea, la cei care au stat mult timp sub soare, mai ales în timpul serviciului, transmite TVR.

În Europa, cel puțin 14,5 milioane de lucrători petrec peste trei sferturi din programul de lucru în exterior.

Și numai în Germania, în ultimii doi ani, dermatologii au notificat 16 mii de cazuri de cancer de piele induse de radiațiile UV profesionale.

La cei care stau mult la soare, cancerul de piele poate apara și după 10, 20, chiar 30 de ani.

Controlul periodic poate salva vieți. Dacă tumora malignă e scoasă înainte să depășească 75 de milimetri, pacientul scapă chiar fără tratament, spun dermatologii.

Au depistat astfel de cazuri, la controalele gratuite. Anul trecut, din cei peste 3 mii de oameni verificați, 9 aveau melanom și peste 30 - alte tipuri de cancer cutanat.

Și anul acesta, au o campanie de controale gratuite pe litoral, în licee și la diverse companii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-18

TAGURI: arsuri solare, cancer de piele, haine, vara, dermatologi

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova