2019-02-16 19:39


AVERTISMENT: complicațiile diabetului sunt adesea silențioase

 |  16:23
AVERTISMENT: complicațiile diabetului sunt adesea silențioase

Persoanele care au diabet trebuie să ştie că, indiferent de ce tip este acesta, sunt expuse riscului apariţiei unor complicaţii de natură să le afecteze diferite organe sau funcţii ale corpului. Complicaţiile se pot manifesta prin diferite simptome, dar foarte des sunt silenţioase.

Hiperglicemiile repetate, prelungite și dezechilibrul diabetului provoacă leziuni ale nervilor și vaselor și, ca rezultat, afectarea anumitor celule ale corpului, cu repercusiuni asupra mai multor organe.

După cum ştiţi, vasele de sânge sunt cele care permit sângelui să curgă și să irige întregul corp până la organe, iar nervii sunt cei care transmit mesajele nervoase din creier către organe. Este lesne de înţeles, prin urmare, că lezarea sau deteriorarea celor două categorii antrenează complicații în organism. Complicațiile legate de diabet pot afecta: nervii, inima, arterele, ochii, mâinile, picioarele, rinichii sau dinții, sustine un studiu publicat de federationdesdiabetiques.org si citat de centrulantidiabetic.scoalapacientilor.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-09

TAGURI: complicatii, diabet, boli
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
09 Mar 2018

problema este ca in toate tarile cu un minim standard de viata, diabetul sau prediabetul , afecteaza procente uriase din populatii...Bunastarea este un lucru periculos!(desigur , daca este inteleasa prin cat de multe "bunatati" , mananci)
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...