2019-02-23 06:52


Campanie INEDITĂ: vedete, jurnaliști și politicieni luptă pentru Legea AMBROZIEI

 |  20:00
Campanie INEDITĂ: vedete, jurnaliști și politicieni luptă pentru Legea AMBROZIEI

Jurnalisti, vedete tv, politicieni si artisti trag un semnal de alarma privind necesitatea adoptarii urgente a Legii privind combaterea ambroziei. Pe 1 noiembrie, ei posteaza pe paginile lor de socializare mesaje de sustinere in lupta cu buruiana de paragina!

”Ne dorim sa atragem atenția, public, asupra pericolelor la care se expun cei care intra in contact cu planta de paragină. Numărul celor alergici la ambrozie şi alte plante similare creşte anual în toată Europa.

Scopul campaniei “Viața fără ambrozie” este constientizarea problemelor legate de alergia la ambrozie si urgentarea votului în Camera Deputaților pentru o lege privind eliminarea buruienii de pe terenuri lăsate în paragină, o lege așa cum au majoritatea țărilor civilizate ale lumii. Nu de puține ori, legi importante au zăcut luni sau ani în sertare prăfuite în parlamentul României. Nu vrem să se întâmple același lucru și cu Legea privind combaterea ambroziei”, transmite Ionela Năstase, inițiatorul campaniei.

Legea privind combaterea ambroziei este în acest moment la Camera Deputaților, după ce a primit toate avizele și după votul (în unanimitate) din Plenul Senatului. Camera Deputaților este camera care decide adoptarea acestei legi.

CE PREVEDE LEGEA:

E atât de simplu: stat sau privat trebuie să-și întrețină terenurile, să nu le lase în paragină! Altfel proprietarii primesc AMENDĂ între 750 și 5000 de lei - în cazul persoanelor fizice - și între 5000 și 20.000 de lei, în cazul celor juridice.

Sunt prevederi de bun simț, așa cum există în țări ca Germania, Austria, Elveția, Italia sau Franța, chiar si vecina Ungaria, țări care au rezolvat problema buruienilor dăunătoare grav sănătății prin lege! O astfel de lege! Nu facem altceva decât să încercăm să fim la fel de civilizați ca ei.

Practic, această lege este o reglementare a bunului simț: fiecare să-și curețe terenul, să nu-l lase în paragină, ca să nu le facă și mai mult rău miilor de români care suferă din pricina buruienii!

SIMPTOMELE ALERGIEI:

Accese de strănut, ochi roșii și inlăcrimați mai tot timpul după reprize repetate de scărpinat, un nas ca un robinet, senzație de sufocare, strănuturi care dau amețeli teribile… Cine are prin preajmă un alergic la ambrozie știe că e un chin și că medicamentele destinate alergiei nu fac față. Netratată, alergia la ambrozie poate duce la ASTM.

CE SPUN MEDICII:

Aproximativ 80% dintre cei care merg la alergolog în fiecare zi constată că suferă de alergie la ambrozie, iar 25% dintre ei riscă să facă astm bronșic. Tratamentul pentru una dintre cele mai severe alergii costă în jur de 1.000 de lei, nedecontat de Casa de sănătate, și, de multe ori, medicamentele necesare nu se găsesc în România.

Si… problema asta nu e doar despre cei care suferă din cauza buruienii. Medicii spun că toate persoanele expuse zilnic la cantităţi mari de polen răspândite de “iarba pârloagelor” vor deveni alergice. Așa că… alergia la ambrozie e despre NOI TOȚI cei care trăim în țara asta!

SUSȚINĂTORI AI CAMPANIEI “VIAȚA FĂRĂ AMBROZIE”:

Simona Gherghe, jurnalist

Eli Roman, jurnalist

Vlad Petreanu, jurnalist

George Zafiu, jurnalist

Cătălin Striblea, jurnalist

Ionela Năstase, jurnalist

Paula Rusu, jurnalist

Ela Crăciun, jurnalist

Adi Hadean, master chef

Ema Zeicescu, jurnalist

Lorena Burlacu, jurnalist

Cosmin Tudoran, artist

Nadina Campean, jurnalist

Florin Badea, jurnalist

Nichi Saizu, jurnalist

Marcel Pavel, artist

Vlad Mirita, artist

Ionuț Stroe, deputat, inițiator al legii

Florica Chereches, deputat, initiator al legii 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-01

Documente:

GALERIE MEDIA


TAGURI: legea ambroziei, campanie, viata fara ambrozie, ionela nastase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Oct 2017

Ema zeicescu este jurnalista ???? Pare mai degrabă o ....saltea
VERITUS
26 Mar 2018

O campanie si un tip de legislatie care demonstreaza clar incredibila involutie a speciei umane in ultimele decenii. Un combo de prostie si ticalosie care trebuie sanctionat de cei inca lucizi. Ticalosie, pentru ca e absolut evidenta intentia de dezproprietarire sau falimentare a micilor proprietari sau posesori de firme - singura participare a statului sunt amenzile uriase, si nu vreun ajutor oarecare, dupa impunerea unei noi responsabilitati majore. Prostie, pentru ca multi nu par sa inteleaga faptul ca presupusa invazie a proprietatilor de catre ambrozie se datoreaza unui mod prostesc de a face agricultura si de a trata natura, dar si ca problema alergiilor e mult mai complexa si ca exista surse mult mai serioase de alergii de care nu doar ca nu pomeneste nimeni, dar sunt si intretinute din bani publici. Natura neagresata cu lucrari anuale agresive si tot felul de chimicale si otravuri are un mod al ei de a pastra un echilibru intre specii. Daca terenurile s-au umplut de ambrozie, inseamna ca pamantul a fost agresat, vegetatia spontana diversa ("buruienile") a fost distrusa in masa si locul a ramas liber pentru specii foarte invazive, printre care si ambrozia. In plus, folosirea ierbicidelor, pesticidelor si altor substante nenaturale pe terenurile agricole dar si in zone rezidentiale, pentru combaterea de tip grosolan si primitiv a tantarilor, la care se adauga tot restul de substante chimice din alimentatia, medicatia si mediul cotidian, pentru care nu prea da socoteala nimeni, agreseaza continuu organismele vii, umane, animale, vegetale, si una din consecintele majore sunt chiar alergiile. Intoxicatia cu anumite pesticide, de exemplu, se manifesta in acelasi fel ca si ceea ce e descris ca alergie la ambrozie in articolul de mai sus. Iar consecintele pe termen lung sunt mult mai grave, una dintre ele fiind reducerea continua a capacitatii de utilizare a functiilor cognitive, care determina apoi lipsa de reactie in fata, sau acceptarea ca valida, a aberatiilo
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...