2019-05-20 22:05


Caz DISPERAT: Institutele Fundeni, în pericol de PRĂBUȘIRE

 |  19:33
Caz DISPERAT: Institutele Fundeni, în pericol de PRĂBUȘIRE

Într-o țară în care mii de clădiri sunt în pericol de prăbușire la un cutremur de mare intensitate, unele dintre cele mai valoroase centre medicale nu fac excepție. Aici s-au investit zeci de milioane de euro pentru renovări şi niciun ban pentru consolidarea clădirii.

Cele două institute de la Fundeni sunt unele dintre cele mai scumpe și greu de înlocuit structuri medicale de stat din România. În orice moment al zilei, în clădirea în care se află sunt peste 1.000 de pacienți, alți 2.000 de medici, asistenți medicali și studenți, dar și aparatura de înaltă performanță.

Între aceşti pereţi scorojiţi, cu structura afectată, funcţionează două dintre cele mai importante spitale ale României: Institutul Clinic Fundeni şi Institutul Național de Boli Cardiovasculare „C. C. Iliescu”. Zilnic sunt salvate zeci de vieţi în această clădire.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: O clădire care stă să cadă, în care s-au investit zeci de milioane de euro și în care avem o echipă pe care, dacă vreodată o s-o pierdem nu poate fi înlocuită decât în zeci de ani.

Institutul Naţional de Boli Cardiovasculare este singurul centru de profil din sudul României, așa că preia cazuri serioase din toată tara. La Institutul Clinic Fundeni funcţionează patru centre de excelenţă în gastroenterologie, mai multe secţii de hematologie şi de oncopediatrie. Tot aici se realizează aproape toate tipurile de transplant: de rinichi, ficat, pancreas și măduvă.

În concluziile expertizei din 2017 scrie negru pe alb că institutul este în clasa doi de risc seismic. Au apărut fisuri la mai multe grinzi, cade tencuiala de la nivelurile superioare, iar degradarea instalaţiilor de apă a dus la infiltraţii şi degradări ale finisajelor. Structurile de rezistenţă sunt serios afectate, transmite Digi24.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-02

TAGURI: institut fundeni, prabusire, risc seismic, centre medicale, cladire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
02 Mar 2018

Este absolut normal sa fie asa, stiind ca MILIARDE de euro ( nu milioane sau sute de milioane) munciti, facuti in Romania, de catre Romani, sunt puse la munca si la ridicarea economiilor din Madagascar, Costa Rica, Brazilia, etc. si ca sustin milioane si milioane de someri de lux, din Europa...Iar refacerea "echipei "( de specialisti) in zece ani, este doar o speranta desarta, la un cutremur chiar mediu in care aceasta cladire( si altele) sa cada si sa omoare doar un sfert din varfurile echipei, s-ar termina -pentru zeci de ani, cea ce -chiar carpit- se practica acum in spitalele de varf, din Romania...Poate se intelege de ce este absoluta nevoie de un "ctremur" de maxima intensitate, in politica si administratie, iar aceasta nu se mai poate face decat in modul descris de mine de mii de ori...Altfel , Romania va iesi rusinos si foarte urat, din istorie...
Random imageUltimele stiri


STARBAG