2019-01-23 22:48


Ce AMENZI prevede Legea vaccinării pentru părinții care REFUZĂ imunizarea copiilor

 |  19:55
Ce AMENZI prevede Legea vaccinării pentru părinții care REFUZĂ imunizarea copiilor

Părinții care refuză vaccinarea copiilor ar putea primi amenzi de până la 10.000 de lei, se arată în proiectul Legii vaccinării. Totodată, mai prevede actul normativ, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimțământul pentru imunizare se prezumă a fi dat.

La înscrierea în unitățile de învățământ va fi solicitată o adeverință care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizați. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B, informează profit.ro.

”În cazul vaccinărilor obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat”, se arată în proiectul de lege. Excepție fac situațiile în care părinţii sau persoana responsabilă refuză în scris vaccinarea copilului minor.  

Părinţii şi celelalte persoane responsabile de creşterea şi educarea copilului au obligaţia să asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii şi să se prezinte în cazul în care sunt convocaţi de Comisia Judeţeană de Vaccinare sau de cea a Municipiului Bucureşti.

Părinţii sau reprezentanţii legali ai minorului pot fi amendaţi şi cu sume de la 5.000 de lei la 10.000 de lei în cazul în care nu prezintă copilul la vaccinare nici după ce au fost consiliaţi de comisia judeţeană de vaccinare sau a municipiului Bucureşti şi s-a stabilit un plan de recuperare pentru antigenele obligatorii. Legea stabileşte sancţiuni şi pentru medici, pentru direcţiile de protecţia copilului, unităţile de învăţământ, furnizorii de servicii medicale de vaccinare, autorităţile administraţiei publice locale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-02

TAGURI: legea vaccinarii, medici, parinti, vaccin, copii, florian bodog
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...